Bucurați-vă de Simona!

0
1440

simona halep singapore turneul campioanelor

Nu sunt un specialist în tenis, cum nu sunt nici orice altă disciplină sportivă, iar pe blogul ăsta scriu cu plăcere și din plăcere, liber de orice constrângere, încercând să savurez tot ce e frumos pe stadioane sau în sălile de sport.

Am urmărit ascensiunea Simonei Halep ajutat și de marcajul strâns pe care i l-a făcut colegul Adrian Baciu, iar acest traseu pe care l-a reușit pe durata acestor ultime luni a fost o adevărată încântare. Am ales să mă bucur de tenisul oferit, așa opintit cum pare la prima vedere, însă ținând cont mereu că s-a angajat în lupta asta pornind cu handicapul celor câțiva ani în care a stagnat din cauza fizicului.

Bănuiesc că e multă muncă depusă pentru că altfel această ascensiune a Simonei nu ar fi fost posibilă și, deși numerele sunt acolo, nu pot accepta curentul de opinii, devenit deja topic, conform cărora Simona câștigă pentru că adversarele greșesc mult. E vina lor că greșesc, nu a Simonei, e meritul Simonei că nu greșește, nu al adversarelor.

De ce să nu mă bucur pentru această victorie? De ce să caut nod în papură din moment ce e una dintre cele mai usturătoare înfrângeri încasate de cea care este numărul 1 în lume, la doar câteva săptămâni după ce a câștigat US Open și la doar două zile după ce a câștigat în fața unei alte participante la acest turneu al campioanelor?

Aleg să savurez acest moment, pentru că astfel de victorii sunt atât de puține în istoria sportului românesc, încât am și uitat cum e să mă bucur. Finala de la Roland Garros m-a făcut să sar în sus, la fiecare minge, jucată sau pierdută de Simona, gesticulând de parcă aș fi fost chiar acolo pe zgură, dând indicații de parcă aș fi fost antrenorul ei. Am retrăit acele emoții în timpul meciului de azi și pentru asta nu pot decât să îi mulțumesc Simonei. Aceste rânduri, sincere, pot suna puțin cam oportuniste, melodramatic chiar, însă eu am ales să mă bucur de Simona, iar pentru mine, ea a câștigat meciul de azi, nu l-a pierdut Serena.

P.S. Doar 16 ani avea Serena Williams atunci când a terminat ultima oară un meci cu doar două game-uri câștigate ( 1998, 1-6, 1-6 vs. Joanette Kruger ).

simona halep serena williams 6-0 6-2 simona 1

Articolul precedentAntrenorii români la raport! Cosmin Contra, succes in-extremis în Primera!
Articolul următor5 impresii ale lui Victor Piţurcă la sosirea în Jeddah

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here