Bubele lui Victor Pițurcă, episodul ”n” !

0
1543

Cum sa nu te califici la mondiale

Frământat de probleme personale, acolo unde trecutul nu-i dă pace, sau de alte probleme pe care nu le cunoaștem și nici nu ne interesează, Victor Pițurcă este din ce în ce mai paralel cu realitatea care îl înconjoară. Cu fiecare acțiune a naționalei, selecționerul este din ce în ce mai aerian, provocând stupoare în rândul celor care urmăresc fenomenul. Acest individ dă senzația că stă tot timpul undeva ascuns, într-un buncăr, iar la fiecare convocare iese și alege jucătorii așa cum a visat cu o noapte în urmă, iar visul a fost un coșmar.

Cu mai puțin de o lună până la meciurile decisive cu Ungaria și Turcia din Preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia, România întâlnește, într-un amical, selecționata Slovaciei. Fiind un amical, cu toții ne așteptam ca măcar acum Pițurcă să pară un om cu capul pe umeri și să convoace, fie și din greșeală, fotbaliștii care merită să fie la lot. Din păcate, am murit cu toții cu speranța în brațe, întrucât nici măcar canicula nu i-a îndreptat gândirea marelui om al zarurilor.

Ca în ”n” ocazii, Pițurcă a recurs din nou la o selecție așa cum numai el poate s-o facă: DEZASTRUOASĂ, aducând la lot pensionari, expirați, amatori, șomeri și panarame în curs de afirmare.

Să vedem câteva nume pe care Pițurcă le cheamă la lot exclusiv datorită ”talentului” lor imens! iată zarul de 6 loseri!

1. Dragoș Grigore! 

Dacă s-ar face un top cu cei mai proști fundași din țările lumii a treia a fotbalului, acest fotbalist, și ne cerem scuze pentru mânjirea termenului, ar lua cu urale măciuca de balegă. Grigore este atât de redus ca jucător, că atunci când evoluezi cu Dinamo nu-ți mai trebuie playmaker. În meciul cu Steaua de duminică, acesta dădea niște pase impecabile către Adi Popa, iar pe amatorul de Nikolic îl lăsa singur cu portarul Bălgrădean la fiecare cinci minute. În ciuda acestor aspecte, Pițurcă îl cheamă la lot meci de meci, lăsând acasă 567898 de jucători peste ăsta. Puteți să răspundeți la înrebarea ”DE CE?”.

2. Constantin Nica

Cred că tânărului Costel i s-a greșit telegrama de convocare, el fiind de fapt dorit de Sândoi la U21, nu la lotul mare.

3. Valerică Găman

Dacă mâine ar veni sfârșitul lumii și Pițurcă ar avea de ales o persoană cu care să-și petreacă ultimele clipe din viață, aceea ar fi Valerică Găman. Chiar dacă e un fundaș de mâna a doua, sub-mediocru, Piți nu ezită să-i îmbogățească CV-ul meci de meci.

4. Ionuț Neagu

Pe ăsta l-a luat să fie la număr. Probabil e un timid care nu comentează dacă este trimis să curețe păianjenii la Mogoșoaia în timpul antrenamentului.

5. Bogdan Stancu

Dacă vrei să-i citești caracterul lui Pițurcă e de ajuns să te uiți la evoluția lui Stancu într-un meci. Zero talent, potențial sub zero de evoluție și absent 90% din meci, ”Motanul descălțat” vine la lot doar din motive de îngâmfare ale selecționerului. După ce a retrogradat cu Orduspor, Chiajna Turciei, Stancu a ajuns acum la Genclerbirligi, un fel de Ceahlăul al Turciei.

6. Ciprian Marica

Aruncat ca o măsea cariată de la Schalke 04, Marica se antrenează cu căpușele pe la Mogoșoaia. Ei bine, în ciuda acestor condiții, Piți a hotărât să-l aducă la lot, poate poate l-or vedea și pe el niște șeici amărâți din Qatar.

În situația lui Marica mai e și Torje, o altă mare speranță a fotbalului românesc ajunsă preș în Europa, însă acesta are, deocamdată teoretic, echipă.

Pentru că zarul nu are mai mult de șase, ne-am oprit aici, însă lista ”eroilor” lui Pițurcă poate continua la nesfârșit și cu alte nume, precum Goian (pensionar), Neagu (umplutură) sau Bănel (milă).

Trecând la cealaltă parte a foii, cea a jucătorilor driblați de selecție, Pițurcă se dovedește în continuare moarte inovației. Astfel, deși Constantin Budescu este de departe omul numărul 1 al debutului de sezon în fotbalul românesc, atât intern cât și internațional, acesta nu este suficient de bun pentru ”creierul” de tehnician al antrenorului. Scuza penibilă a ”satanei” este că Budescu nu-i bate pe Maxim și Grozav în valoare. Ok, să zicem că nu-i bate, deși există mari îndoieli, însă cum rămâne cu deviza ”la lot joacă titularii și cei în formă de la echipa de club” ? Oare a uitat Pițurcă de faptul că Maxim a devenit o rezervă neutilizată în Bundesliga, iar Grozav, în afara golului cu Vitesse, este mai degradat ca o pădure virgină din România călcată de Kereștoi Atila ?

O altă absență de-a dreptul incredibilă din punct de vedere a motivației selecționerului este cea a lui Claudiu Keșeru. Atenție mare la ceea ce a putut să debiteze groparul României: ”Pentru Keșeru a important să se integreze la echipa de club, iar apoi vorbim de națională”. Stai așa, Piți că ne bagi în boală deși nu suntem gripați! Tu ne zici că ăla trebuie să se integreze la club și apoi să vină la lot ? Băi, omule, ce-ai fumat ?! Dacă e așa, ce naiba caută la lot  Bogdan Stancu (echipă nouă), Marius Alexe (echipă nouă) și Constantin Nica (echipă nouă) ? Sunt panaramele astea pui de Messi și nu știm noi ? Nu cumva ne iei drept cretinii tăi, ”domnule” Pițurcă ? Întrebare e până când ?

Alte absențe inexplicabile de la această partidă sunt cele ale lui Bourceanu, despre care s-a găsit scuza unor injecții și cea a lui Pantilimon, despre care nu s-a prea zis nimic, conferința fiind la final.

Articolul precedentO bijuterie de voleu în campionatului Poloniei!
Articolul următorMoment ”magic” în partida Amkar Perm – Krylya Sovetov!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here