Brighton a promovat în Premier League după 34 de ani

0
2340
Together in the Premier League
Foto: facebook.com/officialbhafc
Brighton & Hove Albion FC a învins cu scorul de 2-1 pe Wigan prin golurile lui Murray și March într-un meci contând pentru etapa a 43-a din Championship (liga a 2-a engleză). În urma acestui succes, “pescărușii” au promovat matematic în Premier League beneficiind și de pasul greșit făcut de Newcastle care a pierdut în deplasare cu Ipswich, scor 3-1.
După 43 de etape, Brighton este lider în Championship cu 92 de puncte, la 7 distanța față de locul 2 și la 13 față de locul 3. Primele două locuri din liga secundă promovează direct iar a 3-a echipă promovată este decisă în urma unui Play-Off jucat de echipele plasate pe locurile 3-6 la finalul campionatului.
Brighton
Clasament Championship
Ultima prezență a echipei Brighton în prima ligă engleză datează din anul 1983, an în care au jucat și finala FA Cup. “Pescărușii” au fost aproape de promovare în 1991 însă atunci au fost învinși cu 3-1 de Notts County în Play-Off. În acea perioadă, din echipa lui Brighton făcea parte și Ștefan Iovan, jucătorul care ridica Cupa Campionilor Europeni cu 5 ani în urmă. Iovan a jucat 6 partide în tricoul “pescărușilor” înainte să se întoarcă la echipa de la care a plecat, Steaua. Căpitanul de Sevilla a jucat în acel meci cu Notts County.
Iovan vs Notts County
Brighton vs. Notts County, Play-Off 1991
Între 1979 și 2015, Brighton a jucat în primele 4 divizii din Anglia. Cel mai nereușit sezon s-a consumat în 1997/1998 când echipa a fost aprope de retrogradare în Liga a 5-a.
Articolul precedent#PronoLiga1! Schimbare de lider după etapa de Paște. Urmează runda a 33-a!
Articolul următorRăsturnări incredibile de scor în fotbal
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here