Brazilia – SUA 3-2 ( + Rezumat Video ): Și dă-i înainte cu campioana morală

0
914


S-a terminat Cupa Confederațiilor, iar americanii erau cât pe ce să li se alăture Danemarcei și Greciei în tagul Campionate-Caștigate-de-Formații-La-Care-Nu-Se-Aștepta-Nimeni-Să-Câștige.

S-a terminat Cupa Confederațiilor și s-a terminat la fel cum a început: cu sunet de trompete. Cert este că FIFA nu știe ce să mai inventeze, vrea cu tot dinadinsul să inventeze ceva pentru a justifica salariile tot mai mari ale fotbaliștilor și enormele sume de bani care se învârt în jurul acestui sport, însă nu reușesc altceva decât o suprasaturare și o senzație de plictiseală a fotbaliștilor. Vorbesc de acei fotbaliști care s-au hârșâit tot sezonul între campionatele naționale, Liga Campionilor și selecționată. Ce să le mai ceri ălora? Italienii, băieți deștepți, au făcut figurație și au plecat în vacanță cu o săptămână mai devreme. De altfel, Buffon râdea cu gura până la urechi la golurile primite.

S-a văzut și la spanioli care erau să o ia pe coajă de la africani, însă au avut noroc cu centrările proaste, atât de proaste încât au sfârșit prin a fi goluri. Cum să nu se oftice africanul care a prins golul acela senzațional din lovitură liberă?

Plictiseala, mai bine zis cheful de a ajunge mai repede la plajă, s-a văzut și la brazilieni, pe care îi durea la bască dacă ies campionii acestei competiții sau nu. Noroc de talentul pe care îl au din naștere și de faptul că americanii încă nu prins încă șpilul fotbalului european. Cam câte echipe europene ar fi pierdut în fața Braziliei dacă ar fi condus cu 2-0?

Acum, a început iar să se audă placa aia pe care se tot învârte Campioana Morală. Un merit au și americani. Au făcut oameni ca Lance Amstrong sau Roddick să urmărească meciul și să îl povestească pe Twitter. Totul a fost bine cât timp yankeii erau în avantaj. O dată pierdut meciul tipii au început să vorbească despre micul dejun, moment în care mi-am dat seama că îi doare la trei metri în fața cotului de soccer și că ceea ce conta pentru ei era faptul că o selecționată SUA câștiga ceva cât de cât important.

Rezumate ( Spun rezumate, pentru că sub clipul cu finala dintre Brazilia și SUA, am pus și finala mică jucată de spanioli și africani ).

Brazilia – Sua 3-2

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/UB6fVL10ETHHzJKOfGmm/mov/1

Spania – Africa de Sud 3-2

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/oNQNyM28Ai9pnUYeLGgf/mov/1

sursă foto

Articolul precedentUn fan adevărat nu are nevoie de tricou
Articolul următorAntonin Panenka, clipa de celebritate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here