Cel mai bun sezon de cupe europene a unei echipe românești până la Steaua 1986 a fost în ediția 1982/83 de Cupa UEFA când în prim plan s-a aflat Universitatea Craiova. Oltenii terminau ediția de campionat 1981/82 pe locul 2, la doar 2 puncte față de campioană, Dinamo București. Podiumul a fost completat de Corvinul Hunedoara astfel că cele 3 formații aveau să ne reprezinte în Europa.

Campania 1982/83 a început tare pentru Universitatea Craiova cu un adversar de calibru, Fiorentina. Balaci și compania s-au calificat cu 3-2 la general după o victorie cu 3-1 pe teren propriu și o înfrâgnere la limită, scor 1-0. În turul secund au urmat cei de la Smarock Rovers – un galop de sănătate pentur olteni, scor 5-0 la general (2-0 în deplasare, 3-0 pe teren propriu).

Pe 24 noiembrie 1982, Craiova a întâlnit în deplasare puternica echipă Girondins de Bordeaux. Constantin Oțet a început meciul de la Bordeaux cu: Silviu Lung, Nicolae Negrilă, Nicolae Tilihoi, Nicolae Ungureanu, Aurel Țicleanu, Costică Ștefănescu, Ion Geolgău, Mircea Irimescu, Rodion Cămătaru, Costică Donose. Au mai jucat Zoltan Crișan, Sorin Cârțu.

De partea cealaltă, Aime Jacquet a jucat cu: Richard Ruffier, Raymond Domenech, Francois Bbracci, Leonard Sprecht, Marius Tresor, Jean-Christoph Thouvenel, Jean Tigana, Antoine Martinez, Alain Giresse și Gaspar Memering. A mai jucat Bruno Lippini.

Căpitanul francezilor, Giresse a marcat singurul gol al partidei în minutul 49 din penalty.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here