Începe Copa America 2015, ediția cu numărul 44 a turneului sud-american fiind găzduită în acest an de către Chile. Începând de astăzi și până pe data de 4 iulie, ziua finalei, vă vom ține la curent cu tot ce se întâmplă acolo și nu trebuie decât să dați refresh acestei pagini pentru a afla ultimele noutăți. IMPORTANT: O amplă avancronică Copa America 2015

 Peru învinge Paraguay în finala mică și păstrează locul trei

Peru – Paraguay 2-0 ( Carillo, Guerrero )

Peru a repetat în finala mică a turneului prestația bună avută în semifinala pierdută cu Chile, însă de această dată a reușit să câștige în fața Paraguayului și păstrează locul trei cucerit la anterioara Copa America.Cu golul marcat în finala mică, Paolo Guerrero este golgeterul turneului, alături de Vargas, ambii reușind să înscrie patru goluri, chilianul mai având însă la dispoziție finala cu Argentina pentru a marca.

Messi si Pastore împing Argentina spre finala Copa America

argentina paraguay 6-1 copa america 2015
sursă foto twitter @goalcolumbia

Argentina – Paraguay 6-1 ( Rojo, Di Maria 2, Pastore, Higuain, Aguero )

Brazilienii nu pot decât să fie mulțumiți. Ar fi suferit o altă umilință cel puțin egală celei suferite la Mondial în fața Germaniei. În lipsa Braziliei, argentinienii s-au descătușat cu Paraguay și se vor întâlni în marea finală cu amfitrioana Chile.

Argentina merge în finală cu moralul în nori după recitalul dat de duo-ul Messi-Pastore, care par că joacă împreună de-o viață și nu la cluburi diferite, în campionate diferite. Starul Barcelonei, încă o dată fără gol marcat, a creat patru dintre cele șase goluri ale Argentinei, în timp ce Pastore l-a acompaniat perfect în dansul din fața apărării paraguayene. Puțin a putut face Paraguay în fața festivalului celor doi jucători, golul marcat de Lucas Barrios pe finalul primei reprize dovedindu-se a fi un simplu foc de paie în fața ruperii de nori provocate de către argentinieni. Messi, încă o dată desemnat jucătorul meciului, nu a înscris, însă are șansa de a o face în finală, pentru că a scăpat fără să primească cartonașul galben care l-ar fi privat de prezența în meciul cu Chile.

https://www.youtube.com/watch?v=AIGTv9jcxQU


Chile, în finala Copa America, după 28 de ani


chile peru 2-1 copa america
sursă foto twitter @goalargentina

Prima semifinală de la Copa America 2015 promitea a fi un meci încins și de un bun nivel calitativ, iar primele 20 de minute nu au făcut decât să confirme previziunile. Peruanului Zambrano i s-au scurtcircuitat însă câteva cabluri și a fost trimis la vestiare de către arbitrul întâlnirii, începând din acel moment meciul transformându-se  în dramă pentru unii și anxietate pentru alții.

Știind că pot ajunge în finala Copa America după o pauză de 28 de ani, chilienii au jucat crispați, nervoși, chiar și după eliminarea lui Zambrano, Vargas deschizând scorul în urma unei faze confuze, cu o posibilă poziție de offside în ecuație. A încercat naționala peruană să revină în joc și a încercat atât timp cât a ținut-o puterile, ba chiar a avut și puțin noroc după pauză, când Medel și-a învins propriul portar încercând să respingă o centrare periculoasă a lui Avincula. Sperietura gazdelor a durat puțin, pentru că Vargas, desemnat omul meciului, a prins un fabulos șut diagonală de la aproximativ 30 de metri, de departe cel mai frumos gol al turneului, gol ce a i-a lăsat KO pe peruani. Excelent Guerrero, în nota echipei peruane, mai puțin David Pizarro, care e bun pentru meciurile de old-boys. Ultimele minute au fost un chin pentru Peru, o națională sleită de puteri, căruia nu îi rămâne altă consolare decât întrebarea ”ce s-ar fi întâmplat dacă Zambrano nu era eliminat?”.

Așadar, Chile este prima finalistă a acestei ediții Copa America, fază în care nu a mai ajuns din 1987. Nu a câștigat niciodată acest turneu și va avea șansa să o facă în fața învingătoarei din cealaltă semifinală, Argentina – Paraguay, meci care se va juca în această noapte ( 02:30 ).

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Articolul precedentSUA se califică în finala Mondialului feminin grație unei grave erori de arbitraj a româncei Teodora Albon
Articolul următorIneditul suvenir ce poate fi cumpărat în noul magazin oficial al celor de la PSG

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here