Blackout City

0
1433

Roberto Mancini stă cât se poate de liniștit în biroul antrenorului principal al clubului Manchester City. A mai pierdut o calificare în optimile de finală ale Ligii Campionilor, pentru al doilea sezon consecutiv, însă știe că mai are un glonț pe țeavă și șeicul Mansour nu e nici pe departe așa de impulsiv ca Roman Abramovich.

Glonțul rămas e calificarea în Europa League de pe locul 3 din grupă și poate că doar în cazul unei trageri ratate și în acest caz, șeicul îi va bate la ușa biroului sau va apărea la marginea terenului de antrenament pentru a îi cere socoteală. Locul tragerii, Dortmund pe 4 decembrie, în fața unei echipe care este calificată deja în optimile Ligii din poziția de șefă a unei grupe care se anunța a fi una a morții.

Mancini este liniștit, ”Dacă credeam că puteam câștiga Liga Campionilor după doar două sezoane suntem nebuni. În club se știe cum stau treburile în fotbal la acest nivel” , a declarat Maldini după 2-2 cu Real Madrid, rezultat care a ștampilat biletul de ieșire din Liga Campionilor. Antrenorul italian e convins că nu va avea soarta compatriotului său de la Chelsea, Roberto Di Matteo, dat afară ieri de către Abramovich, în încercarea de a mai salva ce se poate în această campanie europeană. De altfel, din cei aproximativ 50 000 de spectatori aflați aseară pe stadion, unul singur nu l-a fluierat pe Mancini sau elevii lui. Creditul echipei și al antrenorului în fața fanilor este total. De parcă nici nu le păsa că erau eliminați din cea mai importantă competiție europeană.

Mancini, ca și Di Matteo după câștigarea Ligii Campionilor, simte că are scaunul sigur pentru că a câștigat Premier League, ceva ce City nu mai făcuse de vreo 40 de ani, însă rămâne de văzut câtă răbdare va avea șeicul care din 2008 și până acum a investit aproape, atenție, 1200 e milioane de euro în transferuri, salarii și lucrări de remodelare a stadionului Etihad.

Un alt atu pentru Mancini este faptul că stă bine în campionat, iar duminică are șansa de a mai repara puțin din daunele provocate de egalul cu Real Madrid, urmând să viziteze Stamford Bridge pentru a da piept cu Chelsea care, de azi, are un nou antrenor în persoana spaniolului Rafa Benitez, cel care nu mai antrenase din decembrie 2010, atunci când a fost demis de către Inter Milan.

Un duel între două echipe rănite, care au mare nevoie de victorie pentru a recupera încrederea propriilor suporteri și, mai mult ca orice, a propriilor patroni. Ei sunt cei care scot banul din buzunar și au dreptul să ceară nota de plată.

În urmă rămâne mesajul postat pe twitter de către Kompany, încrezător și el în sprijinul fanilor, ”Nu vreau să văd fețe triste. Vom mai avea oportunități de a ajunge în fruntea fotbalului european”

Articolul precedentUn jucător de la Al Ahli a reinventat golul cu călcâiul!
Articolul următorZiua când zburau porcii pe Camp Nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here