Competitia barbatilor pe distanta de 4×7,5 kilometri a fost la fel de dificila ca si cea a femeilor din ziua anterioara. Este adevarat, de data aceasta nu a plouat la Oberhof, dar ceata si vantul puternic au cauzat mari probleme in poligon, rezultatele la tragere fiind mai mult decat modeste. Echipa Austriei, care de regula joaca un rol important in cursele de stafeta, a fost obligata la nu mai putin de 5 ture de penalizare, extrem de mult intr-o asemenea intrecere, terminand pe un loc modest. La fel echipa Frantei sosita abia pe locul 13 cu toata componenta remarcabila.

Inca din primele ture s-a detasat echipa Norvegiei care a reusit dupa doua schimburi sa realizeze o jumatate de minut avans. Spre finele schimbului al treilea, ofensiva sustinuta a alergatorilor echipelor Rusiei, Germaniei si Ucrainei a dus la reducerea permanenta a diferentei, astfel ca Emil Svendsen, liderul acestei echipe, a intrat pe parcurs aproape in acelasi timp cu principalii sai concurenti. Norvegianul, multiplu campion mondial si olimpic, a reusit la prima tragere in pozitia culcat o serie nebanuit de buna distantandu-se din nou, pierzand apoi avansul la pozitia in picioare. Au profitat echipeie Rusiei si Germaniei care s-au apropiat, cele trei furnizand finalmente o disputa palpitanta pentru locurile pe podium. Surpriza placuta a zilei echipa USA care a obtinut cea mai buna pozitie din istoria participarilor ei.

Echipa Romaniei, insfarsit prezenta la intrecerea celor 24 echipe, cu Remus Faur, Roland Gerbacea, Stefan Gavrila si Cornel Puschianu nu a jucat un rol deosebit, asa cum era de astepat dupa valoarea si experienta sportivilor, dar participarea ramane un moment insemnat si de relevat. Ea a fost nevoita sa parcurga 6 ture de penalizare la care s-au adaugat alte 12 incarcari suplimentare datorita ratarilor.

Clasamentul:

1. Rusia ……….. 1:20:35,7/0+12 (Volkov/Garanitcev/Sipulin/Malisko

2. Norvegia  ………….. +  8,4/1+8 (L’Abee-Lund/Björndalen/Bjöntegaard/Svendsen)

3. Germania ……….. + 39,3/1+9 (Schempp/Lesser/Peiffer/Graf)

Sambata se desfasoara probele de sprint (7,5 km femei si 10 km barbati), iar duminica cursele de urmarire (10 km femei si 12,5 km barbati).

G.L. Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here