Benfica – Dinamo, ultima deplasare a ”câinilor” în primăvara europeană

0
3170

dinamo-benficaPe 14 februarie 2007, Dinamo se pregătea de un meci extrem de greu în ”șaisprezecimile” Cupei UEFA, actuala Europa League. Pe ”Da Luz”, gruparea din Ștefan cel Mare întâlnea Benfica Lisabona, echipă cu nume grele în lot la acea dată, precum Rui Costa, Nuno Gomes sau Simao. În prezent, Dinamo se luptă din răsputeri să evite rușinea unui nou play-out în Liga 1.

Multe s-au schimbat din 14 februarie 2007 până în 14 februarie 2019 în ceea ce o privește pe Dinamo. S-au schimbat conducătorii, jucătorii, postura echipei, dintr-o forță a Ligii 1 într-o echipă modestă, fără pretenții, însă nu s-a schimbat banca tehnică. La fel ca în 2007, în prezent pe banca celor din ”Groapă” îl găsim tot pe Mircea Rednic.

”Puriul” l-a înfruntat la Lisabona pe deja legendarul Fernando Santos, antrenorul care a dus Portugalia către titlul European în 2016.

Pe teren, în Benfica – Dinamo, am avut o serie de jucători uriași, chiar unele legende pentru cele două echipe. Lusitanii au început meciul cu Quim – Nelson, Anderson, Luisao, Leo – Katsouranis, Petit – Simao, Rui Costa, Karagounis – Nuno Gomes. Pe parcurs au mai intrat: Miccoli și Derlei. Nu a prins niciun minut în acest meci David Luiz, un puști la acea vreme.

Dincolo, Rednic i-a trimis în luptă pe Lobonț – Blay, Radu Stefan, Moți, Pulhac – Adrian Cristea, Bălace, Mărgăritescu, Cătălin Munteanu – Dănciulescu, Niculescu. Au mai jucat: Ze Kalanga, Ropotan și Denis Serban. Pe banca dinamoviștilor s-au mai aflat Matache, Smirnovs, Mendy, Bălțoi și Alexe.

Pe un stadion ”Da Luz” doar pe jumătate plin (38.000 de spectatori față de 65.000 capacitate), Dinamo s-a apărat în majoritatea timpului. Celebrul cuplu N&D nu a prea mișcat în fața defensivei conduse excelent de Luisao. Doar Niculescu a avut o singură zvâcnire pe contraatac în a doua repriză. A fost o fază rapidă în minutul 75. Clau-gol a intrat în careul advers și a șutat la firul ierbii, din unghi, spre colțul lung, însă portarul Quim a respins în corner.

Unicul gol al meciului a venit în minutul 89. Când Dinamo se vedea cu un 0-0 în desagă, Benfica a reușit sa marcheze. Lobonț respinge șutul lui Simao, dar mingea ajunge la rezerva Miccoli care marchează cu un șut sub transversală din 6 metri.

Scor final: Benfica -Dinamo 1-0, în ceea ce avea să fie ultima deplasare a ”câinilor” în primăvara europeană. De atunci și până în prezent, Dinamo a mai evoluat în cupele europene, însă nu a mai reușit să treacă de grupe.

După meci, cei doi antrenori s-au declarat destul de optimiști în privința returului. Rednic spunea că Benfica poate fi bătută la București, în timp ce Santos admitea că golul lui Miccoli înseamnă o misiune mai ușoară în România.

“Normal ca sunt supărat, când pierzi în minutul 89. A fost un meci echilibrat. Păcat de lipsa de concentrare de la final. Lobonț a fost în zile mari. Trebuie să pregătim foarte bine meciul retur și să ne jucam șansele. Benfica pare o echipa de bătut.”, Mircea Rednic.

Este foarte important pentru mine că am înscris, ne va fi mai ușor la București. Benfica este o echipă experimentată în cupele europene și s-a văzut in cele 5-6 ocazii pe care le-am avut, față de una a lui Dinamo.”, Fernando Santos.

 

Articolul precedentSimona Halep, în ”sferturi” la Doha, după 6-2, 6-3 cu Lesia Tsurenko! Rivală redutabilă în turul următor
Articolul următorHalep, în semifinale la Doha, după un meci superb cu Goerges. Urmează o adversară și mai dificilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here