Begu a pus-o în dificultate pe Bouchard. Canadianca a câştigat în trei seturi. Irina va ocupa cel mai bun loc din carieră în clasamentul WTA

0
1026

Irina Begu – Eugenie Bouchard (Canada) [7] 1-6, 7-5, 2-6

Irina Begu a fost învinsă în trei seturi în optimile Australian Open de către canadianca Eugenie Bouchard, cap de serie numărul 7, scor 1-6, 7-5, 2-6.

Bouchard a început meciul într-o manieră foarte ofensivă. Hotărâtă, rapidă şi căutând mereu să lovească decisiv, nici nu am apucat să realizăm când s-a făcut 4-0. În acel moment, Begu a avut şansa de a reintra în set, dar nu a profitat de greşelile adversarei, ratând patru mingi de break. În cele din urmă, Irina şi-a câştigat serviciul o dată şi a evitat un “bagel”.

Începutul setului doi ne dădea impresia că acesta va fi asemănător cu primul. Canadianca a continuat jocul agresiv şi precis, Begu a fost mai statică şi a făcut multe greşeli, iar scorul a ajuns la 3-0, cu dublu break, în câteva minute. Servind pentru a face 4-0, favorita numărul 7 şi-a pierdut game-ul, iar din acel moment, jocul s-a schimbat total. Begu şi-a intrat în ritm, a fost mai dezinvoltă şi a câştigat cinci game-uri la rând, a servit pentru set, dar Bouchard a făcut break la zero. La 5-4, românca a avut două mingi de set pe serviciul adversarei, dar nu a reuşit să le fructifice. Şansa a apărut din nou, la 6-5. Bouchard a făcut dublă greşeală, iar Begu a câştigat setul secund cu 7-5.

Deja vu în setul trei. “Genie” a făcut din nou break în debut, dar de această dată, Begu nu a mai avut forţa să revină, neavând nicio şansă de a-şi recupera serviciul. Bouchard a mai luat un break la 4-2 şi a închis meciul cu 6-2, după 2 ore şi 6 minute.

Prin atingerea fazei optimilor de finală, în următorul clasament publicat de WTA, Irina Begu nu se va situa mai jos de locul 36, dar nici mai sus de poziţia 34, ceea ce reprezintă un “personal best”. Cel mai bun loc ocupat de româncă fusese 38, în anul 2011.

Statistica meciului:

ausopen.com
ausopen.com
Articolul precedentFA(ră) granzi Cup! Care era cota ca Chelsea, City, Southampton și Spurs să piardă ?
Articolul următorSimona Halep, din nou în sferturi la Australian Open! Urmează primul test dificil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here