Bastia – Steaua, Cupa UEFA, Turul II – 4 noiembrie 1997

0
5317

În sezonul 1997/98 de Cupa UEFA, Steaua întâlnea pe 4 noiembrie în manșa retur, formația franceză Bastia. La București, echipa antrenată de Mihai Stoichiță căștiga la limită, scor 1-0, gol marcat de Lavi Hrib. Returul de la Bastia a fost un adevărat infern pentru steliști, de la suporteri până la jucători. Atât în tribbune cât și pe teren francezii au fost foarte agresivi. Bastia a practicat un joc foarte dur.

bastia-steaua

Stoichiță a jucat în următoarea formulă: Daniel Gherasim, Laurențiu Reghecampf, Adrian Matei, Iosif Rotariu, Valeriu Răchită, Marius Lăcătuș (C), Damian Militaru, Denis Șerban, Laurențiu Roșu, Cătălin Munteanu și Tiberiu Csik. Rezerve au fost: Iulian Miu (min. 8 – Roșu), Narcis Răducan (min. 42 – Șerban), Erik Lincar (min. 82 – Rotariu), Cristian Ciocoiu, Lavi Hrib, Marius Luca și Eugen Nae.

Cătălin Munteanu deschide scorul în minutul 13 după o pasă excelentă de undeva din apropierea centrului terenului, executându-l pe portarul gazdelor Eric Durand cu un șut fără speranțe. Același Munteanu majorează scorul în minutul 38 când mai fructifică în gol o pasă inventată de Marius Lăcătuș. La pauză, Steaua conducea cu 2-0.

Repriza secundă a fost una incredibilă pentru gazde, nu doar că au revenit în joc dar au și întprs rezultatul. Prince Daye a mrcat de două ori în minutele 52 și 68 readucând speranțele în tabăra francezilor. După numai alte 10 minute, Mendy a înscris pentru 3-2  stabilind și scorul final al partidei însă chiar și așa echipa calificată era Steaua datorită rezultatului din tur.

VIDEO

Mai multe detalii despre acest meci, pe ProSport.

Articolul precedent3 noiembrie 2005: Sampdoria vs. Steaua, grupele Cupei UEFA
Articolul următor#PronoLiga1! Situație neschimbată la vârful clasamentului. Urmează etapa a 11-a!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here