Barometrul stranierilor! Răzvan Raț, AssistMan-ul de Salonic!

0
1182
Razvan Rat PAOK
foto: www.paokfc.gr

Seara de joi din Europa League a fost, per total, una cu mai multe plusuri decât minusuri pentru românii implicații. Astfel, după ce Astra Giurgiu s-a cam făcut de râs la Zagreb, iar Steaua a venit repede și a închis setul secund la zero, ceilalți români angrenați în competiție au venit și au plusat la capitolul ”așa da”. Chiar dacă nu toți au fost băgați în seamă de banca lor tehnică, cei care au apărut sau apărat, și-au făcut datoria pe deplin și au obținut rezultate pozitive.

Răzvan Raț, 72 de minute și 3 pase de Gol în PAOK – Dinamo Minsk 6-1

Mulți l-au critica decizia lui Răzvan Raț de a pleca din Primera în Grecia, însă românul știe ce știe. Acesta este un fel de zeu de Salonic pentru coechipierii săi din atac, după ce, aproape meci de meci, le pune goluri pe tavă pe tavă. Și în partida cu Dinamo Minsk, călăul CFR-ului din play-off, Raț a fost decisiv pentru atacanții săi. Fundașul român a dat nu mai puțin de 3 pase de gol, făcându-l, probabil, gelos și pe Angel di Maria.

Ciprian Tătărușanu, integralist în FIORENTINA – Giungamp 3-0

În sfârșit, titularul postului de portar al echipei naționale prinde un meci ca titular într-o partidă oficială pentru redutabila Fiorentina, una dintre echipele cu pretenții în acest sezon de Europa League. Rămași repede în 10 oameni, francezii nu i-au modificat tabela lui Tătă, iar viitorul, cel puțin cel european, pare că sună bine pentru ex-stelist.

Dorin Goian, integralist în Beșiktaș – ASTERAS T. 1-1

Menajat în ultimul meci de campionat, Dorin Goian a revenit în primul 11 al grecilor de la Asteras Tripoli, într-un meci extrem de dificil, contra echipei care a ținut în șah pe Arsenal în play-off-ul Ligii Campionilor. Deși a condus tot meciul, echipa din Turcia s-a văzut egalată pe final, iar Goian poate visa la locul secund, într-o grupă infernală.

Ceilalți stranieri din grupele Europa League, Vlad Chiricheș, Nicolae Grigore și Alexandru Vlad nu au apărut niciun minut în partidele Partizan – TOTTENHAM 0-0, APOLLON – Zurich 3-2 respectiv DNEPR- Inter 0-1. Primul a fost rezervă, iar al doilea nici nu a apărut în lot.

Articolul precedentCupa Davis 2015: România va întalni Israel
Articolul următorMonica Niculescu – Alize Cornet, în finală la Guangzhou International Women’s Open

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here