Barometrul presiunii blatului în Liga1! ”Regele” bate la ușa campionilor !

1
1907

barometru tikitaka

Presa din România începe, încet încet, să pună sub semnul întrebării corectitudinea câtorva partide din acest final de campionat. Se vorbește de  3-4 meciuri că ”ar putea” să fie o bălăceală de mizerie. Această suspiciune nu poate să fie decât una lăudabilă, însă plapuma ei este mult prea restrânsă. Fraților, vorbim de România, țara în care ți se fură și cancerul de prostată, așa că haideți să urcăm procentul de mizerie de la 30-40% la 80-90%.

Apropo de mizerie, astăzi este un nou termen în Dosarul Transferurilor, acolo unde cei mai mari bandiți din istoria fotbalului mioritic de la Decebal și Traian încoace (era să zic Cezar) însumează condamnări de peste 40 de ani. Cam puțin ce-i drept, noi speram la 70-80 de ani, sau 40, dar ani lumină. Dar haideți să nu mai vorbim despre desene animate, pentru că Justiția din România este mai coruptă decât condamnații ei, iar șansele să-i vedem pe Giovani, Victor, Meme, Borcea sauNețoiu căutând să convertească săpunul în gel de duș sunt minime.

Să trecem acum la oile  noastre (Mamăăăă, cum a sunat asta) și să vedem procentele de mediocritate penală a fotbalului românesc din acest final de campionat!

CFR Cluj – Concordia, ultima dată a fost ”măcel”!

Era finalul sezonului trecut când pe banca cooperativiștilor revenea marele Fălcos, etern scos și reîntors în Gruia. A fost atunci perioada în care Reghe uimea Terra cu performanțele sale la Chiajna. Bătea ăsta tot ce prindea în acea perioadă. Cred că dacă i se dădea Barcelona o bătea și pe ea. Dar hai să nu exagerăm și să revenim la meciul curent. Păi, dacă ar fi să analizăm duelul de azi ar trebui să plecăm de la premisa că ”Arpi & Muri” nu-și mai permit un nou eșec pe teren propriu, întrucât, nu-i așa, au și ei onoare. ….. Ok, acum că v-ați oprit din râs, trebuie să spunem că totul e posibil în acest meci. Concordia poate fi o bancă de puncte extrem de profitabilă pentru clujeni, așa că… de ce nu ?

BPBL: 69,4% !

Oțelul – Ceahlăul, câtă iubire există între moldoveni ?

Cam puțină, dacă privim ultimul duel dintre estici, acolo unde FC Vaslui, deși spera la cupele europene cum speră Dinamo la Champions League, a bătut la Piatra Neamț și l-a lăsat pe nea Pinalti în lacrimi. Aceste lacrimi pot fi șterse la Galați, acolo unde Oțelul este capabilă de ”orice”. Pierde cu U, bate la Mediaș…acum?

BPBL: 53,2% !

Pandurii – FC Brașov, încă un 6-4 ?

Ultima dată când brașovenii au întâlnit o echipă de pe locul secund al Ligii 1, Petrolul, au pierdut cu 6-4. Fiind în grevă, ardelenii vor primii probabil și acum o căruță de goluri, numai că nu se știe dacă vor mai da 4!

BPBL: 29,8% !

Petrolul – Astra, bate Contra ?

Gurițele rele așa spun, că tânărul Cosmin Contra l-ar fi luat de jugulară pe Florian Bucșe Walter și l-a scos afară din vestiar ca pe un borfaș. Dacă într-adevăr așa stau lucrurile, înseamnă că antrenorul Petrolului este un om mare. Nu oricine are curajul să scoate mizeria afară din fotbalul românesc. Apropo de oameni mici, Petrolul dă piept cu o fostă echipă din Ploiești, Astra Giurgiu, iar o eventuală victorie ar cam stabili lucrurile la vârf. Nu e loc de amiciții.

BPBL: 13,5% !

FC Vaslui – Dinamo, ambiția lui Balint nu are preț..sperăm!

Ultimul meci a arătat un FC Vaslui destul de viu, mediocru în joc, însă totuși viu. Să fie oare mâna lui Gabi Balint sau o formă de moment ? Acest lucru îl vom afla la meciul cu Dinamo, o echipă pe care nu ai voie să n-o bați. Câinii era slabi și cu tot lotul apt, darămite acum, când le lipsesc jucători cheie.

BPBL: 43,8% !

Steaua – Viitorul, oare ce va fi ?

Cu titularii la bronzat prin insulele din Asia, Steaua primește vizita unui Gheorghe Hagi extrem de nervos, însă nu în jocul echipei ci în declarații. Acesta spunea acum câteva zile că ar fi de acord să rămână în Liga 1 dacă alții nu vor primi licența, asta deși Viitorul ar retrograda în dreptunghiul verde. Urât, foarte urât din partea simbolului fotbalului românesc. Rămâne de văzut ce va fi la meciul de duminică, acolo unde Steaua va alinia, se pare, un prim 11 ”suspect” de slab. Chiar și în cazul unei victorii a ”Regelului” este greu de cântărit gradul de corectitudine a partidei, întrucât Rocha, Costea, Lupu, Năstăsie, Bratu sau Râpă sunt tot jucători de retrogradare.

BPBL: 50,0% !

Gloria – CS Severin, totul pe olteni!

Singurul lucru care le-a mai rămas bistrițenilor pe acest final de campionat este onoarea. Dar vorbim prostii, de unde onoare la cel mai pătat club din istoria fotbalului românesc? În aceste condiții, Severinul nu are voie să plece fără trei puncte de pe ”Jean Pădureanu”.

BPBL: 57,5% !

Rapid – U Cluj, braț la braț!

Spre Liga 2, 3, 4, naiba știe unde vor fi izolate cele două
echipe. Cel puțin așa spun comisiile de licențiere. Meciul din această etapă, jucat și fără spectatori, nu reprezintă decât 90 de minute de chin.

BPBL: 0 % !

CSMS Iași – Gaz Metan, rezolvă Horoba!

Mediașul este salvată din toate punctele de vedere, astfel că ieșenii nu trebuie să-și facă absolut nicio grijă. Oricum, Horoba e la butoane, așa că Moldova trebuie să fie liniștită.

BPBL: 98,9 % !

Articolul precedentRazbunare!
Articolul următorSimona Halep scrie istorie la Roma! O bate pe Jankovic și va juca cu numărul 1 mondial pentru un loc în finală!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here