Dinamo Steaua live

Etapa recentă ne-a confirmat unele lucruri extrem de clare din fotbalul românesc. În primul rând am văzut că Societatea pe Acțiuni și Reacțiuni, ”Arpi & Muri”, are un program flexibil de închiriere a punctelor cu anul. Dacă aceștia își închiseseră porțile cu prăpădiții de la Viitorul Constanța, iată că acum, la doar o etapă distanță, cei din Gruia își pun toate speranțele în oltenii lui Jerry Gane și le-au făcut acestora un cadou nesperat. Apoi, am văzut cum Dinamo, echipa care joacă cel mai bun fotbal din Liga 1, nu poate să bată nici măcar o echipă de pușcărie a campionatului, Ceahlăul Piatra Neamț. Ok, la acest 1-1 de pe infecta Arenă Națională, și ne referim aici la gazon, a contribuit și Radu ”Voința” Petrescu, un arbitru fie prea prost, fie prea corupt. Fluierașul de casă a lui CFR a tras în Dinamo ca-n lemn, refuzându-le câinilor un penalty evident și acordând oaspeților un gol handbalistic. Dacă Cristi Borcea ar mai fi trăit, ar fi spus din toți rărunchii: MASACRU! MASACRU! MASACRU! Oricum, dacă era echipă de fotbal, Dinamo bătea Ceahlăul cu tot cu Răducu în zi de jaf.

Urmează acum un ”Derby Etern al României” mai ciudat ca niciodată. În mod normal, dacă își respectă sintagma ”trup și suflet pentru culori”, Steaua nu numai că ar trebui să bată pe Dinamo, ci ar trebui să-i umilească. Acest lucru stă în picioare numai dacă Reghecampf va băga echipa standard. În schimb, dacă va juca din nou cu panarame precum Lupu, Rocha, Năstăsie sau Nilă, faza cu umilința s-ar putea întoarce cu 180 de grade. Ar mai exista și varianta ”înclinării voluntare” a Stelei, însă aceasta ar reprezenta o pată adâncă de noroi pe numele antrenorului Stelei.

Dinamo – Steaua, derby unilateral dezvoltat!

Gurile rele au spus că unicul derby al României, acel 3-2 din finalul sezonului trecut, ar fi fost o mână de ajutor dată Stelei lui Stoichiță în tentativa ei de a câștiga titlul. S-a spus atunci că Grigore, fundașul ”de fier” al câinilor ar fi fost pe nașpa și nu și-ar fi apărat cu dăruință și sacrificiu șansele. Acum, cei aflați la necaz și durere sunt dinamoviștii, însă la Steaua nu mai e Slughiță, pretinul tuturor. Oare ce va fi ?

BPBL: 49,9% !

Gaz Metan – Oțelul, meci fără sens!

Mediașul a scăpat de griji încă de la venirea lui Mulțescu. De partea cealaltă, furații de proprii șefi, gălățenii își numără ultimele clipe pe prima scenă. ”Barosanii” de la Galați nu-și plătesc jucătorii de la echipă, darămite să achite toate datoriile necesare primirii licenței. Cât despre acest meci, pe cine naiba mai interesează?

BPBL: 18,6 % !

Ceahlăul – FC Vaslui, pace-n Moldova!

Dacă nici ei între nu se ajută, atunci cine naiba să-i mai ajute pe moldoveni ? Anul trecut a avut nevoie de ajutor nea Adi, patronul Republicii Vaslui, acum are nevoie Gigi Pinalti. Să fie puncte! Gabi, sorry, dar ai nimerit în gloată!

BPBL: 68,2 % !

U Cluj – CSMS Iași, un meci paradox!

Matematic, sportiv, moral, logic și cum vreți voi, echipa care ar trebui să rămână și la anul în Liga 1 este U Cluj. Pe de altă parte, mioritic, șpăgar și mafiotic vorbind, birourile FRF, LPF & celelalte hoituri, muncesc de zor la salvarea celor morți. Iar Iașiul face parte din lumea ”celor drepți” căzuți în B!

BPBL: 28,9 % !

Concordia – Petrolul, nu mai loc de cadouri!

După ce s-au făcut că plouă cu Severin, cedând un punct în urma unui meci pe care trebuiau să-l câștige cu 9-2, cei de la Petrolul nu mai au voie să facă donații către amărâți.

BPBL: 14,6 % !

Astra – Rapid, avantaj Vamă!

În sezonul trecut, când Rapidul încă era echipă de fotbal la toate nivelurile, meciul dintre cele două echipe s-a încheiat cu victoria celor care aveau nevoie de puncte. Rămâne de văzut dacă istoria se va repeta și acum.

BPBL: 48,8% !

CS Severin – Pandurii, punctul G al etapei!

Echipa considerată moartă și îngropată, CS Severin, pare pe acest final o adevărată pasăre Phoenix a fotbalului românesc. După remiza miraculoasă cu Petrolul, Gane și-a condus echipa, mă rog, condus e mult spus, s-a dus cu echipa la piață în Gruia. Cu cele 3 puncte de la Cooperativă, Severinul se apropie de salvare. Să fie oare Pandurii în rolul colacului ?

BPBL: 50,01 % !

FC Brașov – CFR Cluj, se mai deschide Cooperativa ? 

Cu o victorie în acest meci, FC Brașov ar urca până pe locul 6, ceea ce ar însemna mai mulți bani din drepturile de televizare. În schimb, Cooperativa Arpi & Muri nu mai au pentru ce lupta în acest sezon, banii din UCL fiind de 18765 ori peste mărunțișurile de la digi și dolce. Așadar…

BPBL: 58,9% !

Viitorul – Gloria, dacă nici acum …

Atunci când și pe cine mai poate bate Hagi ? Este momentul perfect să urce din nou peste linia roșie, având în vedere că pe final mai au deplasări cu Steaua și Dinamo.

BPBL: 38,6 % !

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here