Barometrul presiunii blatului în Liga 1 (I)

1
1776

barometru tikitaka

Suntem deja în etapa a 25-a a sezonului 2012-2013 al Ligii 1, iar codul verde de meciuri aranjate s-a transformat deja într-un cod galben. Am văzut deja, în etapele trecute, cum negoțul de puncte a început să se intensifice treptat, astfel că, înainte de iminentul cod portocaliu sau chiar roșu, ne-am gândit să vă venim în întâmpinare cu un Barometru Presiunii Blatului din Liga 1 (BMPBL)

După cinci etape din acest mini-retur, BPBL-ul a cunoscut cote alarmante la Bistrița, Iași, Mediaș, Brașov, Cluj sau Vaslui, astfel că în etapele următoare se așteaptă o intensificare a numărului de puncte vândute ca la aprozar.

Să măsurăm acum presiunea din etapa a 25-a!

FC Brașov – Ceahlăul, tentația spre x2!

Statistica spune că echipa lui Pinalti nu bate la Brașov. Conform surselor găsite la cald pe internet, din 1995 până în 2013 moldovenii nu au reușit nici măcar o dată să se impună sub Tâmpa, însă asta nu înseamnă că ardelenii nu pot face cadou un punct. FC Brașov a făcut pe ”moșul” și cu U Cluj, de ce n-ar face-o și cu un Ceahlăul care își cam plătește datoriile!

BPBL: 78,6%!

Astra – U Cluj, diferență prea mare de valoare pentru un x2! 

Dacă ”U” ar învinge la Giurgiu, aceasta ar reprezenta într-adevăr o adevărată bombă a etapei, întrucât Astra, fie ea și lipsită de chef, este o echipă cu 4-5 clase peste adunătura de amatori a lui Ionel Ganea. Iar acesta din urmă, chiar nu are legătură cu antrenoratul. Ok, a bătut pe Severin, a bătut pe Chiajna, însă aici vorbim de fotbal. Așadar, slabe șanse să avem un indice crescut.

BPBL: 12,3%!

CS Severin – FC Vaslui, Viitorul n-a putut, deși a fost lăsată, ce face Severinul ?

La ultimul lor meci pe teren propriu, severinenii au primit trei puncte cât Dunărea inundată de la Gaz Metan Mediaș, doar au fost și ei gaziști, nu ? Acum, în zonă vine una dintre echipele-praf ale campionatului, care are pe bancă un antrenor depășit de istorie, Viorel Hizo. Va fi 1 pe bune sau 1 pe ”nebune” ?

BPBL: 50,3%!

Pandurii – Petrolul, cel mai curat meci al etapei!

Dacă etapa asta are un meci cu o cantitate mică de suspiciuni pentru lucruri necurate, acele este duelul de la Târgu Jiu, dintre Pustai și Contra.

BPBL: 0,03%!

CFR Cluj – Dinamo, de ce nu ?

Două dintre echipele cu trecut ”glorios” într-ale celebrei ”na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie”, CFR și Dinamo se întâlnesc la Cluj într-un meci care este 100% important pentru oaspeți. Dacă CFR se ocupă în acest retur EXCLUSIV de o programare a unui sezon 2013-2014 ”pe cinste”, Dinamo încă mai speră la calificarea în Europa. Ok, acea Europă nu reprezintă decât o Poltavă, o Rigă sau un Salonic, însă e și ăsta nu prilej de a sta o săptămână de Iulie cu emoții.

BPBL: 78,9%!

Gloria – Rapid, unde-s anii în care Gloria se dăruia trup și suflet Giuleștiului ?

Odinioară, Rapidul nu concepea să nu plece din fieful lui tata Jean cel Bun fără trei puncte. Așa era vremurile atunci, bani, Cooperativă în floare, prietenie, sănătate pentru Lord, libertate pentru pușcăriabilul Copos, ce mai, era lapte și miere. Azi, cele două echipe nu mai au bani nici de hârtie igienică, astfel că întâlnirea se anunță una neinteresantă. Să nu credeți că micuții nu ar trânti un blat, însă de unde ”manii” ?

BPBL: 33,7%!

Steaua – CSMS Iașibarometrul de seriozitate al lui Reghe!

Inițial, și despre partida Oțelul – Steaua am fost tentați să spunem că va fi un x clar, însă Steaua s-a dovedit a fi serioasă timp de 93 de minute. Acum, Reghecampf are din nou prilejul să-și demonstreze profesionaslismul și să trimită spre matineu o echipă ambițioasă a returului. Dar ce se va întămpla dacă Astra nu bate pe U ?

BPBL: 37,4%!

Viitorul – Oțelul, la Bistrița s-au predat cu nerușinare, acum ? 

După ce au jucat ca în ”epoca de aur” cu Gloria lui tata Jean, făcându-le cadou trei puncte de palmares, gălățenii se duc la malul Mării fără un obiectiv clar. În aceste condiții, de ce nu ?

BPBL: 69,4%!

Concordia – Gaz Metan Mediaș, în tur a fost ”crimă”!

Pe malurile Târnavei Mari, Gazul s-a dovedit o echipă extrem de mică și a fost bătută măr de o Chiajnă aflată pe val în acel moment al campionatului. Între timp, Ilie Stan și-a pus amprenta asupra jocului Concordiei, iar echipa se află în cădere liberă. În aceste condiții, vine întrebarea logică: Va reuși Horoba s-o resusciteze ?

BPBL: 89,4%!

Articolul precedentCel mai mare banner afișat vreodată pe un stadion!
Articolul următorTurul Tarii Bascilor: Decizia intre Richie Porte si Alberto Contador amanata pentru ultima etapa
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. de ce crezi tu ca ganea nu are treaba cu antrenoratul? rezultatele te contrazic si daca u.cluj are bani de blaturi de maine plec in sihastrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here