Barometrul presiunii blatului în Liga 1 (V)

0
1045

barometru tikitaka

Se spune că de sărbători oamenii trebuie să fie mai buni, mai deschiși la inimă, mai modești, mai corecți și mai veseli. Frumos, deosebit de frumos, numai că, vorbind de fotbalul românesc, niciuna dintre aceste caracteristici nu se aplică în aceste zile. Poate ar merge cea cu veselia, însă dacă vedem mutrele oamenilor din fotbalul românesc constatăm, fie o ”veselie” abjectă (vedeți ”managerii” și patronii ) fie una forțată (vedeți zâmbetele celor care tocmai au ”cumpărat”).

În ceea ce privește etapa a 29-a, una care taie Paștele, aceasta propune o serie de meciuri extrem de ”păcătoase”. Să le jumulim:

 Gaz Metan – Ceahlăul! Micuța Cooperativă!

Dacă tata Jean ”s-a dus”, iar celebrele ”io-ți dau ție, tu-mi dai mie” au intrat încet încet în istorie, un urmaș al ”lordului” vine tare pe turnantă și încearcă să țină în viață reciprocitățile. Da, ați ghicit, numele său este Ioan Horoba. Între el și Pinalti se produc lucruri trăznite. În tur am avut un 2-1 clasic..ce va fi acum ? Ușor de zis nu e, pentru că moldovenii mai au șanse de matineu, însă Cooperativa e Cooperativă, nu ?

BPBL: 88,6 % !

 Steaua – Pandurii! Nu e loc de ”petrolisme” !

În primul rând trebuie să-mi cer scuze pentru acel penibil 4,3% dat la precedentul meci al Stelei de pe teren propriu, cu Petrolul. Era cel puțin de 43,3%. Ce să-i faci, așa e când joacă finul vs. nașul. De altfel, Steaua-Petrolul a fost ”bairam” și în partida tur. În fine, să revenim la huila noastră din Târgu Jiu. Azi, Steaua trebuie să bată, Pandurii trebuie să bată, însă nici o remiză + Nistor nu ar fi de lepădat. Așadar, să fim mai realiști!

BPBL: 38,3 % !

 Gloria – Dinamo! Un fleac!

Odinioară, ”câinii” mergeau la Bistrița numai în plimbare, cele trei puncte fiind asigurate încă de la ”țintar”. Azi e la fel, însă punctele vin de la sine, nu din birouri, Gloria fiind o echipă dispărută. Să dăm și-un BPBL de umplutură.

BPBL: 28,5 % !

 FC Brașov – Rapid! No Șumudică, no fun! 

Dacă derulăm timpul cu un an în urmă vedem un Brașov – Rapid care ne oferea un duel Șumudică – R. Lucescu. Acum, Szabo și Rada. Urât, cel puțin urât. În schimb, pe teren avem două echipe pozitive. Un blat chiar nu ar avea sens. 

BPBL: 3,4 % !

 Astra – Oțelul! Duelul ruinelor!

Ajunsă o ruină față de echipa din tur, Astra dă piept cu o ruină de campioană, Oțelul Galați, proaspăt anunțată de Duru că nu pupă turu’ din sezonul viitor. Cel puțin așa ar trebui să se întâmple în cazul neacordării licenței, nu ? Știu, NU, pentru că ne aflăm în România, și șpaga ne ocupă tot fotbalul. Blat? Poate pentru pariuri.

BPBL: 18,4 % !

 CS Severin – Petrolul! Meci frumos!

Istoria spune că Severinul și Petrolul nu fac blaturi între ele. De ce ? Pentru că nu s-au întâlnit niciodată în Liga 1 la Severin. Lăsând gluma la o parte, nici acum nu ar fi loc de prostii, gazdele fiind disperate iar ploieștenii grăbiți spre Europa.

BPBL: 8,3 % !

 U Cluj – FC Vaslui! Ganea nu are voie să nu!

Cică pentru meciul de la Cluj, din cauza suspendărilor și accidentărilor, Balint ar fi închiriat o grădiniță de fotbaliști. În aceste condiții, Ganea nu are nicio scuză dacă nu bate.

BPBL: 34,3 % !

 Viitorul – CFR Cluj! ”Cooperativă” sub presiune!

În tur le-au dat trei. Acum, dacă le vor da trei, vor aștepta ”returul” punctelor din sezonul viitor. Există o mică-mare problemă: Dacă Viitorul nu mai are viitor în LIGA 1 ? Huh ? Merită asumarea acestui risc ?

BPBL: 49,3 % !

 Concordia – CSMS Iași! Doi pauză/Unu final!

Cea mai proastă echipă din istoria Ligii 1 are șansa de a câștiga un meci în Liga 1 după 345 de ani. Nu o va face pentru că și-a revenit Ilie Stan, ci pentru că moldovenii se bat singuri. S-au bătut cu Viitorul (!!!), cu Severinul (!!!) și cu FC Brașov!

BPBL: 58,3 % !

Articolul precedentVIDEO: Cum au sarbatorit fanii Bayern calificarea in finala Ligii Campionilor
Articolul următorBurdujan, de neoprit în Ucraina !
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here