Barometrul presiunii blatului în Liga 1! Un deceniu de la blatul mileniului, Ceahlăul – Dinamo!

0
2973

Ceahlaul - Dinamo blat

Nici n-am scăpat bine de o nenorocire, etapa a 29-a, că o alta bate insistent la ușă. Dacă în etapa încheiată ieri am avut un procent destul de firav în ceea ce privește prinderea blatiștilor, în etapa care începe azi sperăm la mai mulți pești. Iar șansele să-i prindem în ac sunt destul de ridicate, întrucât avem blaturi clasice de-a lungul istoriei sau negoțuri de viță nouă, dar impecabile.

Într-o etapă în care campioana din punct de vedere matematic, Steaua, evoluează pe terenul retrogradatei din punct de vedere al tuturor materiilor, Gloria Bistrița, avem următoarele ciocniri:

barometru tikitaka

Dinamo – Ceahlăul, în amintirea blaturilor de odinioară!

Cel mai renumit blat al mileniului III din Liga 1/Divizia A s-a jucat între cele două echipe în sezonul 2002-2003, la Piatra Neamț.  După acel meci s-a luat măsura cea mai ”dură” din istoria poporului român: băgatul sub preș! Și s-a băgat totul atât de bine că nici Dinamo și nici Pinalti nu au suferit consecințele hoției. Dacă blaturile zilelor noastre mai au și oponenți, adică personaje care, din interes sau nu mai vin cu argumente contra, atunci absolut toată suflarea fotbalului românesc a recunoscut aranjamentul din ”Kosovo”.  Astfel,  mizeria a fost recunoscută implicit de prietenul tuturor blatiștilor de pe Terra, Mitică Dragomir, idolul grătarelor, Mircea Sandu, dar și de cel mai bun jurnalist român al ultimelor decenii, Cătălin Tolontan. De la acel meci din 2003 rămâne în amintirea publicului ”indirecta” acordată de arbitrul de casă al lui Dinamo, Sorin Altmayer. Din această fază Dinamo a deschis scorul într-un mod absolut penibil. Înainte de șutul lui Giani Kiriță, zidul moldovenilor a fugit practic din calea balonului, lăsându-l pe Kiriță să marcheze nestingherit.

Astăzi, mai 2013, la 10 ani de la mizeria din ”Kosovo”, Dinamo și Ceahlăul se întâlnesc din nou într-un meci în care trupa alb-roșie trebuie să câștige. Și va câștiga, Dinamo trebuie să câștige, Dinamo poate să câștige…

BPBL: 98,9 % !

FC Vaslui – Gaz Metan, 4-0 sau 3-0 ? 

În ultimele vizite ale medieșenilor la Vaslui, echipa lui Cristi Pustai pe atunci s-a prezentat ca mielul la tăiere. Fie au adus jucători de pușcărie, fie au jucat de pușcărie, iar moldovenii au câștigat de fiecare dată la scor. Ce va fi azi, în condițiile în care Mediașul nu are obictiv, iar Vaslui, să zicem că are ?

BPBL: 48,2 % !

Gloria – Steaua, au campionii copii ? 

Steliștii strigă-n lung și-n lat că în ultimele etape vor băga pe teren juniorii. Până aici nimic senzațional, fiind pe undeva normal să acorzi șanse tinerilor, numai că Steaua nu prea are în lot asemenea jucători. S-a schițat zilele trecute prin presă o echipă a Stelei cu ”tineri”. Vedeam acolo jucători de 23, 24 de ani. Păi, fraților, dacă la 24 de ani îi considerăm tineri, ce naiba facem cu ăia de la 17-18 ani care prin Vestul Europei fac ravagii, le dăm biberon ? Revenind la meciul de azi, acesta este doar o piedică temporară înaintea adevăratului derby de România de vineri.

BPBL: 38,6 % !

Oțelul – U Cluj, derby-ul nelicențiatelor!

Blat neblat, meciul de la Galați ar putea reprezenta ultima întâlnire dintre cele două echipe pe prima scenă înainte de un exil la matineu. Se pare că mai marii fotbalului nu le-au dat licența, iar cele două echipe își caută mila prin instanțe. Dacă o vor primi sau nu, contează mai puțin, întrucât Mitică & Nașu au ultimul cuvânt, ei fură și șpăguiesc, pardon, taie și spânzură.

BPBL: 31,5 % !

Petrolul – FC Brașov, posibile averse de fotbal la Ploiești!

Două dintre cele 3-4 echipe care joacă fotbal în Liga 1 se întâlnesc la Ploiești într-un meci, normal, de 1×2. Cu toții s-au așteptat ca echipa de sub Tâmpa să vândă la greu în acest retur, însă Szabo pare un om serios. Să sperăm că nu se va preda nici la Ploiești.

BPBL: 48,1 % !

CFR Cluj – CS Severin, deci stop!

De la venirea lui Trică în locul lui Sergio, adică exact așa cum s-a întâmplat de la venirea lui Andone în locul lui  Costa, CFR-ul nu mai face donații cu strigare publică. Nu, echipa din Gruia și-a recusut coloana și joacă serios. Adevărul e că nici Severinul nu mai este o bancă pentru sezonul viitor.

BPBL: 28,5 % !

CSMS Iași – Astra, să vină punctele-n Copou!

Sorin Cîrțu are șansa să demonstreze proștilor de la Iași care i-au acordat încrederea că este totuși un mare antrenor în meciurile cu echipele căzute. Olteanul are șansa de a lua trei puncte vitale pentru rămânerea în lupta pentru evitarea B-ului. Iar aceste puncte au toate șansele să vină în Copou, Astra fiind echipa păcii.

BPBL: 78,5% !

Rapid – Concordia, care e averea lui Ilie Stan ? 

Cea mai prostă echipă din atlasul sportiv al României, Concordia Chiajna merge în Giulești pentru a cere milă și compasiune. Rămâne de văzut cât de darnici vor fi rapidiștii, jucători care, deși sunt batjocoriți de condamnatul Goergel, încă au coloană.

BPBL: 32,7% !

Pandurii – Viitorul, se întunecă Viitorul !

Deși pierd pe bandă rulantă, tinerii și bătrâneii lui Hagi încă sunt deasupra liniei. Este timpul ca aceștia să înceapă să joace fotbal sau, dacă nu, să sară naibii în zona nisipurilor mișcătoare! Pandurii au șanse mari la Europa, astfel că misiunea lui Anghel va fi una imposibilă.

BPBL: 28,6 % !

sursa foto

Articolul precedent#PronoLiga1! Nimic nou la vârf, schimbări de trupe pe podium!
Articolul următorCîrstea, Dulgheru și Copil, out de la Madrid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here