Barometrul presiunii blatului în Liga 1! Pentru că lor le pasă de blaturi …până la final!

2
1580

barometru tikitakaProbabil că mulți dintre voi vă întrebați de ce naiba mai punem BPBL-ul ultimei etape din moment ce: campioana se știe de la Marea Schismă din ’54, Regele este safe și cele patru retrogradate tocmai le-am aflat în penultima etapă ? Ei bine, iată răspunsul: ”Pentru că lor le pasă de blaturi”! Păi, fraților, tata Jean, Pinalti, Arpi & Muri sau Horoba vor face blaturi până în pururea și-n vecii vecilor fotbalului românesc. Aceste personaje sunt în stare să facă o Cooperativă și în Sfânta zi a Apocalipsei, dacă e să vină blestemata aia odată.

Revenind la ziua cea mare, adică cea a ultimei etape a sezonului 2012-2013, haideți să ne ștergem…  – credeați că zic lacrimile, nu ? – mocirla de pe pantofi, cizme sau teniși și să mai dăm o raită printre cele nouă partide ale unei etape normale. Din sezonul viitor nici naiba nu știe cu cine vom avea de a face în parodia asta de campionat. Probabil vor fi măciuci, corone, fulgeri bragadiri, otopeni, săgeți, reveniri de concordii, victorii brănești sau, Doamne Ferește-ne și Apără-ne, glorii din Bistrița!

Înainte de a începe aruncarea cu mocirlă în oamenii de ”onoare și mare caracter” ai fotbalului românesc din etapa a 34-a, trebuie să mulțumim Rapidului, U Clujului, Concordiei, Severinului, Iașiului, Bistritei și tuturor celor care, din diverse motive, nu vor mai apărea pe prima scenă a blaturilor din sezonul 2013-2014, pentru faptul că au participat la BPBL-ul nostru cel de toate zilele! Vă mai așteptăm pe la noi…pe unii dintre voi!

Și acum, să curgă ultimele rânduri…

Steaua – FC Brașov! CEDOrm steliștii după petrecerea de după!

La meciul cu Severin, fără să aibă habar de ce țin în mână, cei 11 campioni (ce ciudat sună să-i numești campioni pe Rocha sau Tănase) au ieșit pe brațe c-un CEDO cât steagul anteniștilor Varanului. Practic, aceștia voiau un blat cu Justiția, fapt pentru care le acordăm un BPBL de 100% pentru meciul trecut. Mai mult, steliștii ne considerau pe toții privitorii niște proști, scriind pe acel CEDO: 5>3. Revenind la meciul cu FC Brașov, multe nu sunt de spus, fiind doar 90 de minute de așteptare până la marele chef de după. Privind clasamentul, observăm un FC Brașov care ar putea urca un loc, de pe 7 pe 6, lăsând dinamoviștii în aer, însă cu o dublă condiție: ardelenii să bată pe Arena Națională și câinii să piardă la Galați.

BPBL: 39,8% !

Oțelul – Dinamo! Prea târziu pentru fotbal!

Ora de start a partidei dintre două foste mari echipe a șmecheriei Ligii 1 va culmina cu startul beției în tabăra campionilor. La ora la care Alexe va încerca să atragă interesul impresarilor din Tahiti, Nikolic va fi deja la a 36-a sticlă de vodcă fără suc. Așadar, meci plin de gânduri la Galați. Să sperăm că nu va da o tornadă peste stadion.

BPBL: lipsă semnal!

CFR Cluj – U Cluj! Sortiți să se scuipe ultimii!

Mda, între fani poate exista un dialog al flegmelor, injuriilor și ironiilor, însă între conducători, antrenori și jucători, duelurile CFR – U au fost, cel puțin în ultimii 6-7 ani, partidele șprițului. De la Bilica și până la Bornescu, așa-zisul derby ”sângeros” al Clujului a adus în prim-plan numai mostre clasice de blaturi ordinare. Astăzi, duelul dintre Cooperativa Arpi & Muri și echipa aflată în moarte clinică, U, contează doar pentru buzele fanilor.

BPBL: 16,3% !

Petrolul – Gaz Metan! Câtă ambiție mai are Gigi Mulțescu ?

Batjocorit de ambele echipe din Ploiești, inclusiv de cea transferată între timp la Giurgiu, Gigi Mulțescu ar putea să-i încurce treburile lui Cosmin Contra. Priviți următorul scenariu: Gazul bate la Ploiești, Astra bate la Târgu Jiu, iar apoi Petrolul pierde finala Cupei ! Huh ? Nu-i așa că sună funny ? Însă pentru toate acestea trebuie să existe ambiție la medieșeni.

BPBL: 34,4% !

Pandurii – Astra! Cine are bani de Europa?

Marin Condescu spunea că oeventuală calificare în Europa League ar trebui să fie acompaniată de câteva transferuri de marcă la Pandurii. Cu toate acestea, craiul Lignitului spune că el vrea să vândă din sculele de bază. În aceste condiții, ce ar fi să vândă și meciul de bază al sezonului ?

BPBL: 49,9% !

Gloria – Concordia! Dacă n-ai săpun și funie, iată soluția de rezervă!

Din fericire, cele două echipe vor părăsi prima scenă a fotbalului și așa corupt și mocirlos al Ligii 1 din sezonul viitor. Din nefericire, la LPF și FRF încă se practică mafia la stadiu de lucruri elementare. Dintr-o altă fericire, există telecomanda, pe care o putem utiliza pentru a schimba canalul. Să nu uităm că acesta poate reprezenta ultimul cartuș din parte lui Jean Pădureanu. Ok, meciul nu are miză, însă cu un blat toți suntem datori!

BPBL: 44,1% !

Rapid – Ceahlăul! Nu faceți schimb de licențe ?

Dacă pe vremuri asistam la un un meci în care gazdele erau deja în Europa, iar oaspeții cerșeau 1-3 puncte pentru salvare, acum situația s-a schimbat dramatic. Gazdele sunt cele care cerșesc, însă nu puncte, ci o licență pe care și-o doresc ca aerul. Din păcate pentru giuleșteni, schimbul nu este posibil, iar din sezonul viitor ei vor fi departe de Liga 1 și Pinalti va trânti partide cu măciuci și corone pe prima scenă.

BPBL: nul!

Viitorul – CS Severin! Hagi-n Europa!

Râdeți, râdeți, dar dacă mai erau 9-10 etape de disputat din Liga1, Gică Hagi ne anunța pe toți că ”echipa sa de tineri” poate ținti chiar un loc de Europa League. Doar i-ați văzut cu Steaua și Dinamo ce galactici sunt, nu ?

BPBL: 0,8% !

CSMS Iași – FC Vaslui! Statuie pentru Cîrțu!

Sorinaccio nu poate pleca din Copou fără o răsplată pe cinste din parte moldovenilor. Conform surselor locale, primăria Municipiului Iași pregătește construirea unei statui în fața stadionului. Impetuoasa construcție va imita un antrenor (nr. SC) care ține în brațe o superbă, imensă, briliantă lingură de lemn.

BPBL: fără semnal !

Articolul precedentNBA: Spurs isi asteapta rivala pentru marea finala
Articolul următorLecții de ”Luis Suarez” !
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

2 COMENTARII

  1. multumesc pentru articol,splendid ! Asta asteptam adevaratii iubitori ai fotbalului dela presa.N-am crezut ca voi avea ocazia sa citesc asa ceva.

  2. Appears searching on the web greater than Three hours at present, still Irrrve never observed any kind of attention-grabbing document similar to yours. It’s very well worth adequate in my situation. Personally, if perhaps just about all site owners in addition to blog owners manufactured excellent content material since you did, the web may be a great deal more beneficial than ever.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here