Barometrul presiunii blatului în Liga 1 (IV)

0
1120

barometru tikitakaMai sunt șapte etape de chin și jale până la finalul sezonului competiționala 2012-2013 din Liga 1. Dacă ANM ne-ar face prognoza, ar spune că se anunță: ”caniculă”, ”vijelii”, ”căderi de grindă” și, nu în ultimul rând ”descărcări electrice”. Ei bine, dacă privim fotbalul românesc per ansamblu nu putem spune că avem chiar caniculă, însă o vijelie în arbitraj, o cădere de grindină de la lojă sau o descărcare electrică din Republica Vaslui tot putem întâlni.

Simulând o privire către runda a 28-a nu putem spune că miroase foarte tare a ”pizza”, însă când vorbim de bani, fotbal și România, tot rahatul este săltăreț. Haideți să luăm pe rând fiecare ”șou” și să-i numărăm, nu ouăle, că ne bate nea Adi, ci BPBL-ul!

Ceahlăul – U Cluj! În tur a fost bine ca să nu fie rău! 

După ”moartea” competițională a contelului Blatula de la Bistrița, nea Pinalti a rămas cel mai renumit specialist (IPS: Arpi & Muri sunt începători față de Gigi)  într-ale mișcărilor eoliene din ”Cooperativa Sportivă de Producere a Punctele 3x3”. Dacă înțelegerea dintre Pinalti și clujeni este similară cu aceea dintre el și brașoveni, atunci e clar că azi e meci de ”1” solist. În tur au bătut clujenii, 1-0, deși nemțenii au avut om în plus o mare parte din repriza secundă. Acum ?….

BPBL: 68,8 % !

Rapid – CS Severin! Și totuși se mișcă!

Cu Răzvan Lucescu, echipa Rapidului era una putredă de vedetism, însă caracter ZERO printre acele nume. Astăzi, cu mulți copii, fotbaliști expirați (vezi un Dică, Grigorie sau Oros) și veterani care joacă din pasiune (Pancu), giuleștenii scot rezultate pozitive pe bandă rulantă. Deși ar putea bine-mersi să ”vândă”, aceștia preferă să joace curat! Până când ?

BPBL: 18,2% !

Petrolul – Viitorul! Nu e loc de un ”Hagi-Contra”, ci de un contra-Hagi!

În cazul în care Petrolul și-ar fi asigurat deja un loc pe podium și implicit unul de Europa League, atunci puteam vorbi de trei puncte golite instant în contul Viitorului lui Hagi. Din păcate pentru Rege, Contra mai are mult de tras până la Europa, astfel că meciul de la Ploiești se anunță clar unul de ”1”.

BPBL: 8,8 % !

FC Vaslui – Astra! Gabi, dacă exiști, dă și tu un semn! 

Cu Brașov l-am iertat că a fost primul meci. Cu Chiajna la fel, că na, te obligă ratații ăia să joci slab. Cu Astra însă, dacă Vasluiul nu arată caracter și seriozitate, am putea deja să-i băgăm câte un ac în picior lui Gabi Balint. În același timp suntem și cu ochii pe un eventual ”la cuptor” din parte celor două echipe. Astra are șanse bune de ”Schengen”, Vaslui are șanse bune de reconstrucția cu numărul 56, astfel că, cine știe…

BPBL: 48,8 % !

Dinamo – Gaz Metan! Jos labele de pe Gigi!

Văzând că ” joacă cel mai bun fotbal din România”, dar continuă să fie loseri de efect, dinamoviștii și-au zis că ar fi bine să arunce râma în Târnava Mare. Cică de acolo vor să prindă doi pești destul de babani. Unul ar fi Mulțescu, iar celălalt Eric, jucător pe care Dinamo îl dorește din 1054! Noi vom fi cu ochii larg deschiși pe acest meci, mai ales că se joacă la o oră în care Mitică își plimbă nepoții, 14:00!

BPBL: 50% !

CFR Cluj – Steaua! Meci între fosta, actuala și viitoarea campioană ! 

Ce meci vom avea în Gruia, acolo unde fosta campioană, CFR și actuala campioană, Steaua, joacă în avanpremiera viitoarei campioane! Cum care ? CFR Cluj, normal! Interesantă este reacția gazdelor. Speră ei să obțină la anul puncte și cu redusul ?

BPBL: 30% !

Pandurii – Gloria! Unu, doi, trei, patru…!

Este genul de meci în care nu se pune decât problema scorului. Dacă vrea în Europa League, Pustai nu trebuie doar să bată, ci trebuie să umilească o Glorie care, sperăm noi, va dispărea de tot din fotbalul românesc.

BPBL: 0,8% !

Oțelul – Concordia! Un blat e echivalent cu eticheta de penibil! 

Cu toate că elevii lui Grigoraș sunt cam salvați, ei nu au voie să nu câștige meciul cu cea mai ridicolă și ratată echipă din istoria Ligii 1, Concordia Chiajna. Ilfovenii sunt genul de echipă pe care o bați și fără să vrei. Așa era s-o facă FC Vaslui în etapa trecută.

BPBL: 29,6% !

CSMS Iași – FC Brașov! Ultima dată au fost serioși!

La meciul cu Vaslui, brașovenii au arătat seriozitate și mândrie, refuzând să se predea așa cum mulți credeau. Rămâne de văzut cum se vor prezenta la Iași, acolo unde arde al naibii de tare!

BPBL: 49,9% !

Articolul precedentLewandowski, al 6-lea fotbalist care primește nota 10 în L’Equipe
Articolul următorEintracht Braunschweig a promovat în Bundesliga după un gol în minutele de prelungire!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here