Barometrul presiunii blatului în Liga 1 (III)

1
1616

barometru tikitaka

Sărăcia lucie din Liga 1 face ca blaturile, extrem de numeroase pe vremurile de ”aur” ale Cooperativei, să fie numărate pe degetele de la o mână sau, mai rău, pe unghia de la un deget. Astfel, în etapa recentă am avut doar o amărâtă de reciprocitate la Piatra Neamț, un negoț cu bătaie lungă în viitor la Cluj și, apropo de Viitor, un Viitorul Constanța ”peste așteptări” la Iași. Pentru ultima potențială ”rușinică” nu băgăm lemne pe foc, însă 1 pauză/2 final, victorie a marinarilor după un secol sunt elemente care merg mai departe de un ”ștucan”.

Să băgăm acum BPBL-ul în priză și să-i dăm bătaie cu lupa pe etapa a 27-a!

U Cluj – Gaz Metan, două ”pretine” bune din Ardeal! 

Cei de la Mediaș sunt ca și salvați de la retrogradare, în timp ce Ganea & compania vor să aștepte descălecatul lui Walter Bucșe împărat din postura de echipă salvată confortabil de la retrogradare. Așadar, o ardelenească nevinovată ar merge din plin.

BPBL: 50,8 % !

CS Severin – CSMS Iași, măcar pentru un ”adio bwin”!

Recent, una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul pariurilor, bwin, a anunțat că începând cu 1 mai nu mai acceptă jucători din România. În etapa trecută, se vorbește prin târg, unii jucători de la Severin ar fi ”cinstit” această retragere cu niște pariuri dubioase. Nici la Iași nu a fost sărăcie, acel 1 pauză/ 2 final cu Viitorul fiind definiția unor potențiali bani căcărău pentru pariori. Ambele echipe sunt ca și retrogradate, astfel că meciul ar putea fi unul ”intens”.

BPBL: 66,6% !

Viitorul – Rapid, nici vorbă de BPBL..sau …. ?

La o primă vedere, meciul de pe litoral pare unul între două echipe sincere, oneste și prăpădite. Cu toate acestea, sărăcia, cel puțin a oaspeților poate reprezenta un prilej de răzbunare pe conducerea infectă a lui Copos, a reprezentantului judiciar sau a naibii știe cui. Nu putem aduce în discuție un blat penal, dar o relaxare…

BPBL: 48,6% !

Astra – Ceahlăul, un blat e echivalent cu un ”Isăilă” în minus!

Poate că Ioan Niculae nu este așa de amator precum pare și în substratul acțiunilor sale de demitere pe bandă rulantă a Mulțeștilor, a Sineștilor, a Magiunilor și, probabil, a Isăililor, se ascunde o cotă bună la pariuri pentru ”New Manager”. Oricum, meciul cu Ceahlăul poate reprezenta mult mai multe. Este în joc și viața lui Pinalti, a lui Isăilă și, de ce nu, a lui Dinu Vamă!

BPBL: 50 % !

Gloria – CFR Cluj, acum două-trei sezoane ne exploda barometrul!

Nimic nu mai este ce a fost odinioară… ieșiri frumoase pe pajiștile înflorite ale Bistriței între tata Jean și Muri, povești amicale cu iz de Caragiale și, nu în utlimul rând, meciuri între Gloria și CFR ca-n basmele cu Dănilă Prepeleac. Acum, în mizerabilul 2013, Gloria e-n groapă iar CFR-ul are alte interese, mult mai perverse decât o trânteală cu o muribundă. Cu toate acestea, să nu scădem valoarea chiar așa de mult…

BPBL: 35,9 % !

Concordia – FC Vaslui, baza pe Gabi Balint !

Dacă Balint nu ar fi fost pe banca celor de la FC Vaslui, valoarea BPBL-ului de la acest meci ar depăși cu mult 50%. Cu Gabi acolo, un om mai drept decât toți pensionarii de pe băncile tehnice din România, Vaslui pare mai curată. Să sperăm că și jucătorii vor ține pieptul drept. Dincolo, Chiajna e GATA!

BPBL: 20,5 % !

Pandurii – Dinamo, Pustai e obligat să pună pe ”mute” tribunele!

După ce au câștigat mai mult decât logic la Cluj, cu un CFR pus pe fapte mari, din sezonul viitor, pandurii revin la Târgu Jiu pentru a scoate pe Dinamo din lupta pentru Europa. Nu sunt semne că ar mirosi a TNA, însă fotbalul e fotbal, mingea poate avea și colțuri, când se sparge.

BPBL: 19,3% !

FC Brașov – Oțelul, donații pentru fosta campioană ? 

Oțelul tocmai a primit o lecție de fotbal modern din partea Petrolului, în semifinalele Cupei României, astfel că o ”perfuzie” sub Tâmpa nu ar strica deloc. Mai mult, Brașovul s-a betonat cu remiza de la Vaslui, așa că…

BPBL: 48,3% !

Steaua – Petrolul, în tur a fost un 55%!

Obosiți, flămânzi sau amețiți, ploieștenii au jucat destul de lejer în partida din tur, atunci când până și Nikolic a marcat. Acum, lucrurile par mult mai serioase. 

BPBL: 4,3% !

Articolul precedentOțelul – Petrolul 0-3, umilirea unei campioane de tristă amintire
Articolul următorF1 Bahrain: Viteză în deşert
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here