Barometrul presiunii omeniei în Liga 1!

0
1155

Romica PascuDupă ce în etapa anterioară ne-a explodat pur și simplul Barometrul la partida dintre ”închis” și ”Regele Hagi”, BPBL-ul pornește din nou la drum pentru a prinde alți mișei ai fotbalului românesc. Pentru a fi corecți până la capăt trebuie să spunem că în runda trecută nu a existat doar o ”trânteală”. Un alt meci cu dar s-a disputat în Gruia, acolo unde Cooperativa Sportivă de Închiriere a Punctelor cu Anul, ”Arpi & Muri” s-a înclinat pe jumătate în fața celei mai slabe echipe din istoria fotbalului de pe Terra, Concordia Chiajna. Din păcate pentru trupa lui Ilie Stan, Regele a dat un șah-mat în Ghencea și s-a cam salvat.

Să vedem acum ce ne rezervă penultima etapa a splendidului sezon 2012-2013 din Liga 1:

FC Brașov – Gloria, nea Romică, unde te bronzezi ?

Nu ai voie să vorbești de meciurile Brașov-Bistrița fără a aduce în discuție celebrele mascarade de pe vremurile în care ambii actori ai cuplului Romică Pașcu (foto) – Jean Pădureanu erau vii. Cum ieșea el, nea Romică, cu burta sa sub Tâmpa, sau la Bistrița, depinde de locul faptei, și cum era primit de contele blaturilor clasice în călduroasele-i brațe. Doamne, ce vremuri am mai pierdut. Astăzi, nimic nu mai e la fel. Nea Romică pare dispărut dintre cei ”strâmbi”, în timp ce tata Jean abia-i mai zice ”nu am bani, bă boule” lui Nae Manea. Cât despre meciul de azi, pe cine mai interesează ?

BPBL: 33,2% !

FC Vaslui – Oțelul, mai demult a fost războiul!

Și se ducea pe viață și pe moarte între președintele Republicii Vaslui, Adrian Porumboiu și fostul șef al Oțelului  actualul primar de Galați, Marius Stan. Practic nu exista întâlnire să nu ai scandal, fie după, fie înainte. Între timp, și asta am văzut-o chiar în sezonul trecut, pumnii s-au transformat în limbi, iar cele două echipe s-au ajutat mai ceva ca Pinalti pe tata Jean. Ne amintim și acum duelul din finalul sezonului trecut, atunci când, având nevoie de puncte, Vasluiul a câștigat lejer la Galați

BPBL: 45,3% !

Dinamo – Viitorul, Gică, e momentul să ne dai o palmă..dac-o ai!

Deplasarea Viitorului lui Hagi pe Național Arena reprezintă prilejul perfect pentru ”Rege” de a da o palmă tuturor celor care l-au mânjit cu noroi după mai mult decât suspecta comedie din Ghencea. Dinamo nu este nici pe departe o echipă beton a Ligii 1, fapt pentru care Viitorul ar putea să bată pe bune, însă rămâne de văzut modul în care o va face. Câți Doru Blați, Gardoși și Nikolici vor fi la alb-roșii!

BPBL: 48,6% !

Gaz Metan – Rapid, derby-ul locului 8!

Dacă în Liga 1  s-a ajuns ca o echipă minusculă din punct de vedere al palmaresului, precum Gaz Metan Mediaș, să treacă peste Rapid în clasament, e clar că momentul până la care prima scenă va conține doar Măciuci, Corone și Chiajne nu e departe. Gazu nu este încă peste Rapid, însă o victorie sămbătă ar rezolva acest lucru.

BPBL: 35,5% !

U Cluj – Petrolul, probleme, Guriță ?

U a fost bătută, ciudat, de CSMS Iași pe teren propriu. Apoi, nu neaparat ciudat, U s-a impus clar în fața Rapidului, chiar pe Giulești. Acum, Contra are nevoie de trei puncte da de aer. Va lăsa Găniță garda mai moale ?

BPBL: 49,9% !

CS Severin – Steaua, din omenie pentru Oltenie!

”Cel în dungi” spunea în urmă cu câteva zile, în perioada în care încă vedea soarele, că a făcut transferul de puncte către nașul Hagi ”din omenie”. Ei bine, dacă Steaua merge pe aceeași lungime de undă și ține cont că Severinul i-a făcut matematic campioni, ar trebui să repete omenia ți-n Bănia dornică de salvare.

BPBL: 55,6% !

Astra – CFR Cluj, reciprocitate cu Cupa ?

Ieri, la Giurgiu, CFR-ul timid din meciurile de pe teren propriu din acest sezon s-a transformat într-o adevărată fiară și a câștigat cu 2-0. Dacă Arpi & Muri au obraz și minte ar trebui să fie ”omenoși” în meciul din campionat. Astra în Europa din Liga 1, CFR din Cupă și totul e bine când punctele se închiriază cu bine.

BPBL: 65,7% !

Concordia – Pandurii, Pustai își dă un examen fundamental!

După meciul pierdut ca proștii în fața unui FC Brașov fără obiectiv și fără salarii, Pandurii lui Cristi Pustai se deplasează pe terenul unei Chiajna care adună puncte doar din milă. Dacă vor fi miloși, gorjenii riscă multe.

BPBL: 41,3% !

Ceahlăul – CSMS Iași, moldoveni la ananghie!

Dacă trupa cuplului dinamită Prunea – Cîrțu este deja prin seriile viitoare ale ligii secunde, Pinaltii se află deocamdată deasupra liniei, însă un eventual blat mai sus ar putea să-l bage-n boală. Așadar, trebuie să se asigure încă de pe acum.

BPBL: 52,9% !

Articolul precedentKevin Durant a donat UN MILION de dolari victimelor tornadei din Oklahoma
Articolul următorL’Equipe dedică prima pagină fotbalului feminin. Azi se joacă finala Ligii Campionilor
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here