Barometrul presiunii blatului în Liga 1 (II)

0
1995

barometru tikitakaDin motive meteorologice, barometrul  presiunii blatului în Liga 1 (BPBL) pentru etapa a 26-a a ratat două partide extrem de importante ale rundei, Gaz Metan – Astra de la Giurgiu și Cooperativa Arpi & Muri – Pandurii Lignitul. Cu toate acestea, mașina noastră de elucidat mizerii interne, BPBL, va da timpul înapoi și va analiza și aceste ”ciocniri”.

Înainte de a intra în suspectele acestei runde, trebuie să spunem că BPBL-ul rundei trecute a prins un ”pește” gigant: Cooperativa Arpi & Muri vs. Dinamo, 78,9% ! Dacă vom continua în acest ritm, putem spune că suntem fericiți, întrucât o mizerie la vârf nu se compară cu una între două echipe de pușcărie, gen Chiajna-Severin.

Să vedem acum, cu delay-ul de rigoare, ce ”paste făinoase” promite etapa a 26-a!

DELAY 1! Gaz Metan – Astra Giurgiu 2-1, răzbunarea lui Gigi pe ”mustața comunistă” Dinu Vamă!

Poate că mulți bănuiesc acest meci de incorectitudine, însă ceea ce a fost în interiorul și mai ales în glasul lui Gigi Mulțescu, la adresa hoardei de comuniști amatori din conducerea Astrei, în frunte cu dezastrul numit Dinu Gheorghe, nu demonstrează decât dorința acestuia de a-și învinge creația. Locul secund din Liga 1, pe care Astra îl va pierde cu siguranță după această etapă, se datorează exclusiv lui Mulțescu, în timp ce eventuala ieșire de pe podium este cauzată în totalitate de mintea ”ageră” a cuplului Vamă-Niculae.

BPBL: 2,3% !

DELAY 2! CFR Cluj – Pandurii 2-3, un negoț pe ochi frumoși și pe interese la nivel de bancă tehnică !

Vă amintiți acel CFR – Rapid 0-5, atunci când Jorge Costa a fost umilit de conducere și de o mare parte a jucătorilor ? Nu, nu a fost blat pe bani, ci un blat pe interese la nivel de bancă tehnică, acolo unde îi era rezervat un loc călduț lui Andone. Ei bine, ieri, la partida cu Pandurii, scenariul s-a repetat. Cu siguranță că a fost unul cu bătaie lungă, însă în principal a fost unul similar cu cel din sezonul trecut: schimbarea antrenorului Paulo Sérgio. Iar Cooperativa Arpi & Muri a triumfat din nou. Portughezul a fost demis, în timp ce dormea, iar Eugen Trică a fost numit principal, deși el este un etern ”secund”. În ceea ce-i privește pe cei de a Pandurii, aceștia și-au luat punctele iar sezonul viitor se anunță unul funny!

BPBL: 97,3% !

Oțelul – CS Severin, meciul dilemei de ”a da sau a nu da” !

După ce au ”donat” Gloriei trei puncte de prisos și au remizat cu prăpădiții de la Viitorul, cei de la Galați au astăzi un meci extrem de dilematic. Dacă ”dau”, se afundă chiar ei, dacă ”nu dau”, îi omoară pe severineni. Aș înclina să cred că nu vor da, întrucât Severinul e nimeni în fotbal, ei neavând un Jean, un Pinalti, un Jiji.

BPBL: 49,3% !

Ceahlăul – Concordia, duel cu aromă de reciprocitate!

În meciul tur s-au impus cei de la Concordia, în urma unui meci caracteristic Cooperativei de odinioară: gol Chiajna, egalare Chiatra Niamț, golul victoriei Chaijna – scor final 2-1! Dacă nu se dă mai mult de la Chiajna, nu se întrevede altceva decât o victorie moldavă. Ok, poate un x, însă slabe șanse.

BPBL: 47,3% !

Petrolul – Gloria, locul secund e mult mai atractiv decât mila ”Lordului”! 

Orice alt rezultat decât victoria echipei lui Contra ar însemna un blat jegos sau, Doamne Ferește, venirea bombei lui Kim. Nu poate fi vorba de echilibru între două echipe distanțate de 4-5 clase.

BPBL: 0,03% !

Dinamo – U Cluj, frate, frate, dar Europa-i pe bani! 

Momentan, U Cluj pare scăpată de griji, în timp ce Dinamo nu are puncte de dat, având în vedere forma celor de la Petrolul, care urcă etapă de etapă sau inconstanța celor de la Pandurii, pe care îi vor întâlni în meci direct peste o săptămână. În aceste circumstanțe, nu putem decât să sperăm la un meci normal.

BPBL: 24,4% !

Rapid – Steaua, nici DEX-ul nu conține cuvântul ”blat” când vorbim de acest derby!

Dacă ar alege între umilirea Stelei și rămânerea în Liga 1, majoritatea giuleștenilor ar alege prima variantă. Mai ales acum, când toată lumea vede un Rapid inferior valoric, trupa lui Rada vrea să producă un șoc în Liga 1 și să învingă viitoarea campioană. Vor avea resurse ?

BPBL: 0 % !

FC Vaslui – FC Brașov, Balint, garanția corectitudinii!

Dacă Brașovul avea nevoie de puncte, se putea pune problema unui eventual aranjament, așa însă, nu putem decât să sperăm la un meci frumos. Speranța se leagă și de înlăturarea lui Hizo și instalarea unui Gabi Balint care, cel puțin la emisiunile sportive, pare că știe fotbal.

BPBL: 7,3% !

CSMS Iași – Viitorul, nici nu se pune problema!

Cine pierde acest meci se înscrie într-un top 3 al echipelor cu șanse imense, alături de Gloria și Severin, de a cădea la matineu, astfel că nu poate fi vorba de amiciție.

BPBL: 1,8% !

Articolul precedentDuminica, ciclism si …bere la Amstel Gold Race
Articolul următorKobe Bryant accidentat pentru o perioada de sase pana la noua luni de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here