Barcelona si Real Madrid, pentru a saptea oară împreună în finala Cupei Spaniei

0
1314

CITEȘTE ȘI: AVANCRONICA FINALEI CUPEI SPANIEI – UN MECI CÂT UN SEZON

barcelona real madrid cupa spaniei

Un gol marcat de Messi în stilul său caracteristic a clarificat destul de repede deznodământul și în cea de-a doua semifinală a Cupei Regelui Spaniei, Barcelona și Real Sociedad terminând la egalitate miercuri seară, scor 1-1 ( video ),  după ce în tur, pe Camp Nou, catalanii câștigaseră cu 2-0.

Astfel,  Barcelona va întâlni în finală Real Madrid, echipa antrenată de Carlo Ancelotti trecând în semifinale de Atletico Madrid ( 3-0 în tur, 2-0 în retur ). Finala se va juca pe data de 19 aprilie,  din câte se pare pe stadionul Mestalla din Valencia, însă anunțul oficial al locației se va face pe 4 martie.  Pe Mestalla s-a jucat și ultima finală disputată între cele două echipe, cea din 2011, câștigată atunci de Real Madrid, cu Mourinho antrenor și cu un gol marcat de Cristiano Ronaldo în prelungiri.

Va fi finala cu numărul șapte în care se întâlnesc Barcelona și Real Madrid, bilanțul de până acum fiind un perfect echilibru: trei victorii de fiecare parte. Ultimele două finale jucate între cele două echipe s-au disputat pe Mestalla, cea din 2011, după cum spuneam mai sus, câștigată de Real Madrid și cea din 1990, câștigată de Barcelona în 1990, scor 2-0.

Pentru Barcelona ar fi titlul cu numărul 28 în această competiție, în timp ce Real Madrid ar atinge cota 19, chiar dacă este echipa care a jucat cele mai multe finale de acest gen în Spania, 38 la număr ( 20 pierdute ).

Articolul precedentEstadio Panamericano, Havana, Cuba
Articolul următorCel mai ghinionist suporter din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here