Barcelona – Sevilla 5-4, o victorie cât mai multe înfrângeri pentru catalani!

1
1892
foto: www.uefa.com
foto: www.uefa.com

Din perspectiva unui spectator neutru, Supercupa Europei de aseară de la Tbilisi, dintre Barcelona și Sevilla, încheiată după prelungiri cu un 5-4 ”ca la teatru”, a fost ceva delicios. Dacă vreți, a fost un desert de 120 de minute alcătuit din toate bunătățile pământului. Supercupa a fost ceva ”aproape de vis” și pentru suporterii celor de la FC Sevilla. Nu e de ici-colo să ai 1-0 cu Barcelona, să revii de la 1-4 și să calci în picioare campioana Europei (a lumii, practic) timp de 45 de minute și în prelungiri. Toate astea în condițiile în care tu, Sevilla, ai o echipă bună, cu jucători onești, însă fără individualități de clasă mondială precum Barcelona. Și acum ajungem și la a treia parte implicată în ”problemă”: suporterii Barcelonei. Ei bine, bucuroși pentru trofeu, aceștia ar trebui mai întâi să realizeze un lucru cât se poate de simplu: Barcelona a suferit aseară una dintre cele mai categorice și rușinoase înfrângeri din ultimul an

”Dumnezeu” îți dă goluri, dar nu-ți scoate mingea din propria plasă!

Deși nu mai era nevoie s-o demonstreze, Messi a arătat aseară din nou de ce este Dumnezeul acestui sport. Când Barcelona avea mai mare nevoie de el, argentinianul a luat mingea și a pus-o rapid de două ori în plasă, indiferent că a avut nevoie de 20 sau 25 de metri. El ștergea astfel cu buretele erorile uriașe ale apărării sale din minutul 3, erori care l-au avut șef de salon pe Javier Mascherano. Din păcate pentru Barcelona, Messi nu poate să se transforme și în linie defensivă, acolo unde este adevărata bubă a echipei. Fără să aibă în față atacanți de clasă mondială, apărarea Barcelonei a fost de râsul curcilor. Probabil că până și Victor Ponta, un gafeur de clasă mondială, a râs cu lacrimi de fundașii echipei lui Luis Enrique.

Barcelona, umilită o repriză. Sevilla, furată de William Collum!

Imediat după golul de 4-1 marcat de Luis Suarez, jocul Barcelonei a intrat pe o pantă descendentă, chiar periculoasă, iar acest lucru avea să se vadă rapid pe tabelă. Profitând de lentoarea catalanilor, Sevilla a intrat în joc puternic și a marcat gol după gol. Momentul care putea schimba soarta meciului s-a produs în minutul 72. Jeremy Mathieu comite un fault clar de cartonaș roșu în careu, însă arbitrul Collum acordă doar penalty și galben, iertând gruparea catalană. Același Collum nu acordase în prima repriză cel puțin galben la faultul grosolan al lui Mascherano în urma căruia a rezultat lovitura liberă din care Ever Banega a deschis scorul. Chiar unșpe contra unșpe, Sevilla a avut capacitatea de a reveni. Asta nici nu era greu, dat fiind faptul că a avut în fața ei niște jaloane. Indiferent că a fost vorba de Mascherano, Mathieu sau Bartra, fundașii catalani s-au făcut de râs pe capete. Memorabil este minutul 81, atunci când Bartra demonstrează că nu are niciun viitor la o echipă precum Barcelona, comite un ”Papp”, iar Sevilla egalează.

Au marcat când au vrut!

Așa cum Messi marchează oricând vrea, și FC Sevilla a arătat aseară că poate reveni pe tabelă în orice moment. Astfel, ei nu au avut nicio problemă să revină pe tabelă de la 1-4, iar în prelungiri, după golul lui Pedro de 5-4, trupa lui Emery s-a jucat pur și simplu cu ocaziile imense. Mai întâi Coke (min 118), apoi Adil Rami (min 120+2) au fost la câțiva milimetri de a trimite meciul în prelungiri.

În final, Barcelona s-a impus în final cu 5-4, grație unui gol marcat de virtual transferatul în Premier League Pedro, însă echipa lui Luis Enrique a făcut-o într-un mod mai mult decât chinuit. Ca de obicei, apărarea suferă foarte mult, iar transferurile încă sunt blocate. Un plus ar putea fi revenirea lui Alba, cam singurul. Altfel, de pe bancă nu prea are cine să vină. Bartra nu are față de Barcelona, în timp ce Thomas Vermaelen nu are picioare pentru fotbal.

Articolul precedentLiga 1, etapa a 6-a! Șansa lui Șumudică de a ieși definitiv de sub microscop!
Articolul următorRogers Cup: Halep – Jankovic 6-3, 6-4, revenire cu succes pe suprafața favorită!

1 COMENTARIU

  1. Greu meci pentru catalani dar frumos in acelasi timp. Pacat ca nu s-a ajuns la penalty-uri, au ratat mult pe final cei de la Sevilla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here