Avancronica optimistului

0
1923

Mărturisesc că, pentru prima oară după mulți ani, abia așteptam să înceapă Liga 1. Nerăbdarea m-a făcut să trec cu condescendență peste amănuntul canicular al debutului de sezon, întrucât voiam să văd la treabă cele 14 echipe. Nici nu-mi vine să cred că am ajuns la numărul 14, după ani grei în care am fost sufocați de formații care fie făceau doar act de prezență, fie își propuneau doar salvarea de la retrogradare. Bolnave de la început, aceste echipe au fost tot timpul coada inutilă a unui organism care și așa înainta greoi pe drumul performanței.

M-am bucurat ca un copil atunci când am auzit de noul format, cu play-off și play-out, și aș fi dat o mega petrecere dacă ar fi rămas 10 echipe în Liga 1. Nu e însă timpul trecut să realizăm că în „era DNA” e bine să te întinzi cât te ține plapuma. Până atunci, să privim cu optimism noua ediție de campionat, pentru că o altă abordare ar însemna revenirea la ficat mărit și inevitabilele esențiale recomandate de medic.

Prima etapă a fost dramatică, însă în noua cheie de interpretare o vom numi promițătoare. Nu avem voie să gândim în termeni negativi, ce naiba!, doar am așteptat atâta amar de vreme un campionat mai compact. Am avut trei remize albe, e adevărat, dar și două egaluri spectaculoase de 2-2, care ne-au stimulat speranțele că viitorul (inclusiv Constanța) sună bine.

A venit etapa a doua, cu acel 5-1 reușit de ASA la Giurgiu, un rezultat terapeutic, care stimulează pofta de mâncare, îmbunătățește circulația sângelui și reglează bătăile inimii. Am mai avut încă un 2-2 reușit tot de echipa lui Hagi, dar și un 3-0 al Stelei, care s-a transformat în echipă de fotbal pe terenul Pandurilor. Cel mai important aspect este însă totalul golurilor marcate – 18, număr mai mult decât rezonabil pentru etapa a doua. Avem o medie de 2,5 goluri pe meci, iar cine nu este mulțumit cu ea să ceară azil fotbalistic în altă parte.

by ronda
by ronda

Sunt convins că noul format va aduce o schimbare de dinamică în campionat, lucru de care vor profita inclusiv pasionații de pariuri, care vor fi probabil tot mai atrași să parieze pe rezultate Liga 1 pe site-uri de specialitate precum http://www.bet365.com/news/ro/betting/ . Nu în ultimul rând, cred că a venit vremea ca spectatorii să se întoarcă pe stadioane și să fie preocupați și de altceva decât de spartul semințelor. Avem 14 echipe care vor fi nevoite să tragă în fiecare etapă de ele pentru a lua puncte, întrucât nu mai există formațiile-balast, care te ajutau să ieși mereu dintr-o pasă proastă. Va fi apoi play-off-ul, cu cele mai bune șase echipe luptându-se între ele pentru o clasare cât mai bună, bătălie care ar trebui, de asemenea, să genereze spectacol în fiecare rundă. Sunt, deci, premise pentru ca Liga 1 să intre în rândul lumii și să ne ofere și nouă ceea ce așteptăm de atâta vreme, și anume fotbal. Acel sport simplu pe care îl practicăm de mici copii în curtea școlii, și despre care noi știm că este ceva frumos, nicidecum plictistor cum am văzut de atâtea ori la televizor.

Articolul precedentBarometrul stranierilor! Răzvan Cociș, al doilea gol în Major League Soccer!
Articolul următor#PronoLiga1, etapă zbuciumată soldată cu un nou lider!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here