Avancronica Liga Campionilor ( 24 noiembrie 2009 ): E pregatit Interul pentru marele salt?

0
416

La fel ca Barcelona ce pretinde a fi mai mult decât un club, Mourinho vrea a fi mult decât un antrenor, cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă într-o conferință de presă avută loc vinerea trecută:

Eu sunt cel mai bun psiholog al jucătorilor mei. Eu sunt cel mai bun dintre cei care le vorbesc lor. Ei au cunoștințe teorice în timp ce eu am o viziune mult mai practică. Am muncit în fotbal toată viața mea, iar cei mai buni psihologi sportivi sunt antrenorii.

Și uite așa o face Mourinho pe struțul, băgând capul în pământ, vrând să mai dea la o parte din importanța meciului Barcelona – Inter: Meci important a fost cel de acum trei săptămâni cu Dinamo Kiev. Acum cu Barcelona, nu prea, din moment ce avem la dispoziție două meciuri pentru a obține trei puncte.

Yeah, right! Inter, de moment lider în grupa E a Ligii Campionilor, cu un punct avantaj, ajunge în Catalunia încărcat de optimism. Nu mai este acea echipă plicitisitoare care își dispera proprii suporteri. Vă vine să credeți sau nu, cu Mourinho pe bancă, Inter a marcat 102 goluri, iar în acest sezon a marcat 32 de goluri in 13 meciuri ceea ce dă o medie de 2,46 goluri pe meci. Deloc rău, nu? Paradoxal, motivul acestei creșteri de eficacitate o constituie chiar plecare lui Ibrahimovic la Barcelona.

Scăpând de înaltul suedez ( care a dat mai mult randament pe Camp Nou decât Eto.o pe San Siro ), Inter a jucat mai mult ca echipă, spre deosebire de ultimele sezoane în care baloanele aruncate pe Ibrahimovic însemnau Planul A, Planul B și chiar Planul C. Acum, cu Ballotelli, Diego Milito și
Eto.o ( foto, sursă as ), Mourinho are un grup compact de atacanți ce îi oferă mult mai multe alternative de a găsi drumul către porțile adverse.

Inter se află în fața unei oportunități istorice de a scăpa de complexele ce o agasează de peste, deja 40 de ani, de când tot vrea să se proclame regina Europei. Dacă și-a depășit complexele în competiția internă, acum urmează cele continentale.

Greu însă. În față, nimeni alta decât însuși Barcelona, campioana en-titre. O campioană bolnavă, cu jucători prinși în gheare de noul model de gripă, cu Messi pus sub microscop de doctori și cu moralul puțin atins după ce Real Madrid le-a luat poziția de lider în Primera Division. Și de parcă toate astea nu le-ar fi fost de ajuns catalanilor, o eventuală înfrângere în fața Interului aproape că i-ar condamna la ieșirea pe ușa din dos a competiției.

Nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem ( la concurență cu meciul dragilor noștri de la Unirea Urziceni ) unul dintre cele mai bune ( sperăm ) meciuri ale noului sezon.

Mai jos, rezumatul turului de pe San Siro încheiat 0-0:

Articolul precedentPoli Timisoara – Dinamo Bucuresti : Live blogging din Liga 1 Romania
Articolul următorVaslui, drumul spre “PODiumul inalt”

1 COMENTARIU

  1. ai dreptate… greu de tot sa ajunga regina europeicred ca se vor califica cu greu din grupa si nu vor trece de optimi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here