Australia – Irak 1-0! ”Cangurii” obțin a treia calificare consecutivă la un Campionat Mondial!

0
1745

Australia to Brazil 2014 Joshua Kennedy

UPDATE!

În urma rezultatelor de azi din Grupa A, Iran și Coreea de Sud se alătură Australiei, Japoniei și Braziliei pe lista echipelor care vor fi prezente la Campionatul Mondial din 2014!

În fața unui ANZ Stadium din Sydney arhiplin, cu 80,523 de fani care au cântat timp de 90 de minute pe o ploaie torențială, naționala Socceroos, așa cum sunt alintați australienii, s-a calificat la Campionatul Mondial din Brazilia 2014, obținând a treia calificare consecutivă la un campionat mondial.

După Germania în 2006, Africa de Sud în 2010, Australia s-a calificat și la turneul final al Mondialului din Brazilia 2014 după o campanie de calificare presărată cu multe rezultate dezamăgitoare. Nici partida de azi împotriva codașei Irak nu a fost o excepție în ceea ce privește jocul Australiei. Cu un prim 11 în care media de vârstă trecea de 30 de ani, ”cangurii” s-au chinuit timp de 83 de minute cu o națională irakiană care nu mai lupta decât pentru onoare. Omul care a adus salvarea a fost Joshua Kennedy, un veteran în devenire care evoluează în prezent la echipa japoneză Nagoya Grampus.

După Brazilia, țara gazdă și Japonia, prima echipă calificată din preliminarii din Grupa B asiatică, Australia devine a treia țară din lista echipelor pe care le vom vedea peste un an în Brazilia. Tot azi vom afla și numele celor două echipe care se vor califica la Mondiale din Grupa A.

Iată situația în cele două grupe:

Grupa A

Azi:

Coreea de Sud – Iran 0-1

Uzbekistan – Qatar 5-1

Gr A

Grupa B

Azi:

Australia – Irak 1-0

Iordania – Oman

Brazilia 2014 B

* Ocupantele poziției a treia din fiecare grupă vor juca un meci de baraj, iar finala play-off-ului pentru calificarea la Mondial se va juca cu ocupanta locul 5 din zona America de Sud.

foto: foxsports

Articolul precedentBrazilia, Spania și Italia își respectă statutul de favorite după prima etapă la Cupa Confederațiilor!
Articolul următorMarius Copil, în optimi la Hertogenbosch!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here