Ați mai văzut 20 autogoluri într-un singur meci? S-a întâmplat în Rusia

0
1095

Scandal imens în lumea hochei-ului din Rusia. Două echipe de bandy, disciplină derivată din hochei-ul tradițional, însă în se joacă 11 contra 11, pe un teren ceva mai mare, riscă pedepse drastice după ce au decis să înscrie numai în propria poartă. Hochei-ul în varianta bandy este foarte răspândit în Rusia și în țările scandinave.

Meciul din prima ligă rusă, dintre Vodnik și Baikal-Energiya s-a încheiat cu scorul de 11-9 în favoarea gazdelor, însă toate cele 20 de goluri au fost de fapt autogoluri. ”O sinucidere a hochei-ului” titrează presa sportivă din Rusia, cerând suspendarea pe viața a tuturor celor implicați. Deocamdată, federația rusă a decis doar repetarea meciului și anularea rezultatului din întâlnirea respectivă.

Motivul acestui inedit festival de autogoluri a fost interesul ambelor echipe de a pierde meciul pentru a da peste un adversar considerat mai accesibil în play-off. Primul autogol a fost marcat de gazde, însă oaspeții nu s-au lăsat mai prejos și așa s-a ajuns la scorul de 11-9, oricât de mult s-au chinuit primii să piardă meciul. Toate cele unsprezece autogoluri marcate pentru învingători aparțin aceluiași jucător.

UPDATE: Federația rusă de hochei a anunțat că cele două echipe au fost amendate cu câte 5170 de dolari, iar antrenorii au fost suspendați pe o perioadă de doi ani și șase luni și că în luna martie vor mai fi aplicate și alte sancțiuni. Meciul se va repeta pe un teren neutru.

Articolul precedentIncredibila poveste a lui Ali Dia, fotbalist profesionist pentru 43 de minute
Articolul următorAșa se lucrează la construcția celui mai frumos stadion din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here