Artur Ioniță, primul jucător moldovean din istorie care a ajuns în Serie A

0
2896
foto: hellasverona.it
foto: hellasverona.it

Artur Ioniță este primul jucător moldovean a ajuns să joace în Serie A. Acesta a fost transferat de la formația elvețiană FC Aarau în 2014 de echipa pentru care a jucat și Adrian Mutu între 2000 și 2002, Hellas Verona. Mijlocașul în vârstă de 23 de ani la momentul respectiv semnase un contract valabil pe 3 ani cu gruparea italiană însă evoluțiile bune i-au adus un transfer tot în Serie A după doi ani. În campionatul Moldovei, Ioniță a jucat pentru Zimbru Chișinău (2 meciuri/un gol) și Iskra-Stal (42 de meciuri/10 goluri). Începând cu 2009, Ioniță a jucat în Elveția la FC Aarau, formație a cărei tricou l-a îmbrăcat în peste 100 de partide reușind să marcheze 15 goluri. Pentru naționala Moldovei, Artur Ioniță a jucat în 36 de partide și-a înscris numele pe tabela marcatorilor de trei ori.

Artur Ioniță a marcat 6 goluri în tricoul lui Verona în perioada 2014-2016. Sezonul 2015/16 a fost cel mai bun al carierei de până acum, moldoveanul reușind să atragă interes din partea unor formații precum Juventus, Napoli și Swansea. În cele din urmă, acesta a ajuns la o nou-promovată în acel moment, Cagliari. Între timp, Ioniță a adunat 109 meciuri și 6 goluri marcate pentru Cagliari.

Articolul precedentVIDEO: Leverkusen 4-3 Borussia Dortmund
Articolul următorVictorii memorabile într-o seară de 15 februarie: Hertha 0-1 Rapid sau când Liga 1 punea la respect Vestul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here