Artur Boruc, “sfântul” din galeria Legiei Varşovia

0
1277

Nu trebuie să ai un talent ieşit din comun ca să rămâi în sufletele suporterilor de pretutindeni. Nu e nevoie să câştigi trofee pe bandă rulantă pentru a-i câştiga de partea ta pe cei care te încurajează meci de meci, indiferent de renumele adversarului sau de kilometrii care îi despart de casă. E suficient ca oamenii din tribune să observe că respectivul jucător e mândru de culorile clubului favorit chiar şi la câţiva ani distanţă de la ultimul meci.

Un astfel de caz e cel al lui Artur Boruc, portarul englezilor de la Southampton. Deşi a plecat de aproximativ 9 ani de la Legia Varşovia, polonezul nu a uitat de echipa care l-a lansat în fotbalul mare nici măcar atunci când era legitimat la un nume sonor de pe scena Europei fotbalistice, Celtic Glasgow.

artur_boruc

Prin 2007, la un meci din campionatul intern dintre Wisla Plock şi Legia, Boruc şi-a făcut apariţia în sectorul suporterilor din Varşovia şi a dat tonul la scandări. Precum sigur bănuiaţi, o asemenea dovadă de ataşament a avut grijă să-l aşeze definitiv în inima celei mai celebre galerii din Polonia. Mai mult decât atât, evenimentul de la Plock nu i-a afectat în niciun mod relaţia cu susţinătorii la fel de pasionaţi ai lui Celtic, întrucât aceştia continuă să se refere la Boruc ca fiind “The Holy Goalie”. Probabil că şi cele 3 titluri ale Scoţiei cucerite în intervalul 2005-2010 au avut un cuvânt de spus…

Articolul precedentVIDEO: Cele mai frumoase goluri marcate de Lewandoswki pentru Borussia Dortmund
Articolul următorIsco și a sa tikitaka închenunchează Barcelona

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here