Articolul din statutul FIFA care îi încurcă planurile lui Contra de a-l naturaliza pe Gnohere

0
2472

Selecționerul României, Cosmin Contra a declarat recent că ar lua în considerare naturalizarea atacantului de la FCSB, Harlem “Eddy” Gnohéré. Potrivit DigiSport, citat de Gazeta Sporturilor, Contra a făcut următoarea declarație:

“Omrani și Gnohere sunt fotbaliști care au un randament extraordinar. I-am spus «Bizonului», când am fost în Olanda, că trebuie să mai dea câteva kilograme jos. Ar trebui să ajungă pe la 90. Ar fi mult mai eficient în acel moment.

Apoi e posibil să îl aduc la națională. De când a venit în România s-a descurcat fără oscilații, a fost constant în evoluții, atât la Dinamo cât și la FCSB. Nu ar fi o problemă naturalizarea. Noua legislație permite să o facem în câteva luni, în regim de urgență”.

Foto: gsp.ro

Suntem printre puținele țări din lume care nu naturalizăm fotbaliști. De-a lungul timpului, au fost mai multe cazuri, dar în cele din urmă s-a renunțat la această variantă. Acum, la începutul sezonul 2018/19, se vorbește din nou de naturalizare. De această dată este vorba desore Omrani și Gnohere și chiar despre jucătorul lui Gaz Metan, Carlos Fortes. Cel mai probabil, niciunul dintre aceștia nu va îmbrăca tricoul galben. Calculele sunt destul de simple.

Articolul 7, litera d) din Statutul FIFA reglementează destul de clar că un fotbalist poate juca, pe lângă alte condiții (pe care oricum niciunul dintre cei 3 nu le îndeplinesc), că respectivul jucător trebuie să trăiască neîntrerupt cel puțin 5 ani în țara federației de fotbal respective:

Articolul 7 din Statutul FIFA
Articolul 7 din Statutul FIFA

Gnohéré joacă în România din 2015. Mai exact, atacantul francez a semnat cu Dinamo pe 16 iulie 2015 astfel că este eligibil pentru a juca în naționala noastră abia din iulie 2020 când va avea 35 de ani (Finala Euro 2020 este programată pe 12 iulie 2020).

Câteva cazuri de fotbaliști străini în care s-a vorbit despre naturalizare:

Slaviša Mitrović FC Național, Concordia Chiajna
Abiodun Agunbiade FC Național, Poli Timișoara
Hamza Younés Petrolul
Pablo Brandan Urzieni, Steaua, U Craiova, Tg. Mureș, Viiitorul
Kehinde Fatai Farul, Astra
Wesley Lopes FC Vaslui
Eric de Oliveira Gaz Metan, Pandurii, Viitorul
Cristian Fabbiani CFR Cluj
Articolul precedentTopul fotbaliștilor români liberi de contract
Articolul următorBiletul zilei tenis – Primul tur la US Open 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here