Arsene Wenger – 72 de ani

0
619

Arsene Wenger a împlinit 72 de ani. În vara lui 2009 l-a refuzat pe Florentino Perez pentru a rămâne la clubul pe care l-a preluat cu 13 ani in urma, timp în care a câștigat trei titluri în Premier League, patru FA Cup și a ajuns în finala Ligii Campionilor pierdută în fața Barcelonei. Unii spun că exagera cu atâția jucători tineri, că Arsenal nu a mai câștigat nici un titlu de multi ani la rand, însă Arsenal a ajuns în semfinala ultimul sezon al Ligii Campionilor cu o echipă de puști. La fel de adevărat este și faptul că banii nu au fost investiți în jucători, ci în cărămizile noul stadion, Fly Emirates.

Cu un stadion nou și cu o echipă plină de promisiuni ca moștenire, părea un bun moment pentru a lăsa Arsenalul și a pleca spre proiectul pe bază de sute de milioane al Realului din Madrid. Însă nu, Wenger a preferat să rămână la tunari, loc unde în cei 13 ani de antrenorat a lăsat în urmă adevărate perle demne de intrat în categoria vorbelor de duh:

 • Întrebat ce face în timpul liber: – Mă uit la fotbal.
 • După un meci terminat 1-1 între Arsenal și Middlesbrough în 1998, fanii au fluierat echipa: Dacă aveți la masă caviar în fiecare zi, e normal să te enervezi când într-o zi ți se pun cârnați.
 • Răspunzându-i lui Joseph Blatter care îl acuza de sclavagism infantil: Dacă dumneavoastră aveți un copil cu talent în muzică, de exemplu, ce ați face? L-ați da la un conservator bun sau la o școală profesională?
 • Relația cu ziarele: Problema presei este că se gândește mereu la ce e mai rău. Rolul meu e să ma gândesc mereu la ce e mai bun.
 • După medaliile de aur câștigate de Marea Britanie în probele de natație la Jocurile Olimpice: Nu știam că englezii se pricep la înot. Trăiesc de 12 ani în această țară și nu am văzut nici măcar o piscină.
 • Lucrurile cele mai importante din lume au fost realizate de persoane care la început au fost considerate nebune. Fără îndoială, dacă eu nu aveam idei nebune, aș fi fost un nimeni.
 • Răspunzându-i lui Alex Ferguson care în 2002, an în care Arsenal a câștigat titlul, spunea că Manchester United este o echipă mai bună decât campioana: Toți bărbații cred că au cea mai frumoasă femeie la ei în casă.
 • Întrebat dacă a primit scuze din partea lui Ferguson: Nu. Probabil le-a trimis călare.
 • Despre Arsenal: La unele cluburi, succesul este accidental. La Arsenal este obligatoriu.
 • Despre tineri: Noi nu cumpărăm superstaruri. Le fabricăm.
 • Pot construi o echipă de puștani între 16 și 17 care să suplinească experiența cu un supliment de pasiune și un stil de joc bine definit. Îi instruim să aibă același comportament și în viața avută în afara gazonului.
 • Despre Barcelona: Ceea ce face ca viața să fie interesantă este faptul că încercăm să o transformăm în artă. Fotbalul e așa. Când văd Barcelona, văd artă. La fel și cu Arsenal.
Articolul precedentNu s-au speriat de fotbal!
Articolul următor#PronoLiga1! Încă un pas greșit făcut de lider. Avansul rămâne încă liniștitor. Urmează runda a 15-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here