Arsenal a luat-o pe urmele CSA Steaua: a obligat o echipă de futsal să-și schimbe numele

0
1267
O echipă de futsal din Germania a fost obligată să-și schimbe numele după ce clubul englez Arsenal a intentat o acțiune legală pentru îndeplinirea acestei modificări. Formația de futsal Arsenal Berlin a fost nevoită să-și schimbe astfel numele după 7 ani de la înființare. O firmă de avocatură din Hamburg care reprezintă clubul englez a somat echipa de futsal să-și schimbe numele iar aceasta s-a conformat. Arsenal Berlin a devenit Berlin City Futsal. Motivul este unul puțin ciudat dacă ținem cont câte nume de echipe din lume conțin cuvântul Arsenal (Arsenal Kiev, Arsenal Tula, Arsenal Helsinki, Arsenal de Sarandi, etc. – avem chiar și în România câteva echipe cu acest nume. Una din ele este Arsenal Dîrlos din județul Sibiu).
Arsenal Berlin / Berlin City Futsal
Sursa foto: espnfc.us
Clubul londonez a argumentat această solicitare pe motiv că reputația lor ar avea de suferit iar exemplul echipei de futsal din Berlin ar putea reprezenta un precedent pentru alte echipe (mici) care ar putea prelua numele. De asemenea, reprezentanții englezilor au mai declarat că prin această acțiune s-a dorit protejarea brandului.
Fondatorul echipei de futsal, Jorg Meinhardt a povestit pentru ESPN de ce a ales acest nume:
Eram în Londra și am vizitat Stadionul Emirates. Am făcut turul muzeului și am intrat în fan shop. Nu am avut timp pentru turul stadionului prezentat de un ghid, dar un angajat al fan shop-ului mi-a oferit 20 de minute pentur a-mi arăta stadionul. Eram deja fanul acestei echipe iar evenimentul acesta m-a făcut să aleg numele de Arsenal Berlin. Echipa din Berlin a câștigat campionatul de futsal din capitala Germaniei în 2013. Acum, după ce și-a schimbat numele, clubul este nevoit să-și schimbe logo-ul, echipamentul și website-ul.
Articolul precedentAmendați pentru că au jucat fără căpitan în teren o repriză întreagă
Articolul următorA jucat 13 finale de cupă și le-a câștigat pe toate. Acum se pregătește pentru a 14-a finală
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here