Arnold Kruiswijk, fotbalistul care a rămas în istorie pentru un gol și un autogol

0
1174

Arnold Kruiswijk nu a fost un fotbalist mare și cel mai probabil că nici nu ați auzit de el însă a rămas în istoria fotbalului. Fostul fundaș dreapta olandez este marcatorul celui mai rapid autogol din toate timpurile după Pat Kruse care și-a trimis în proprie poartă după doar 6 secunde de la primul fluier într-un meci pe care echipa sa, Torquay United l-a jucat cu Cambridge United în ianuarie 1977.

Embed from Getty Images

Pe 10 septembrie 2006, Kruiswijk marca în propria poartă după doar 7 secunde de la începerea meciului dintre echipa sa, Groningen și Heracles din prima ligă olandeză. După 7 ani petrecuți la Groningen, în 2008 s-a transferat la Anderlecht iar de acolo a fost împrumutat la Roda Kerkrade. În 2010 a ajuns la Heerenveen unde a jucat timp de 4 ani. Ultima echipă a carierei a fost Vitesse Arnhem la care ajunge în 2014. Se retrage în 2019 din cauza unei accidentări. După aproape 16 ani lui Kruiswijk i-a venit rândul să se bucure de momentul pe care orice fotbalist îl visează, marcarea primului gol al carierei! Ajuns la aproape 33 de ani, Arnold Kruiswijk marca primul și unicul gol al carierei pentru formația Vitesse Arnhem într-un meci cu Sparta Rotterdam din campionatul olandez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eredivisie (@eredivisie)

Articolul precedentClip de prezentare Bogdan Racovițan la Raków Częstochowa
Articolul următor5 lecții de viață pe care le putem învăța jucând poker
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here