Argentina 1-0 România, 12 mai 1982 – Prima întâlnire a românilor cu Maradona

0
5641

Pe 12 mai 1982, la Rosario, naţionala României întâlnea într-un meci amical campioana mondială din acel moment, Argentina. Sud-americanii se pregăteau să-şi apere titlul suprem cucerit cu patru ani în urmă, în timp ce Mircea Lucescu punea la cale strategia care avea să-i ducă pe tricolori la un turneu final după 14 ani.

Din echipa Argentinei, antrenată de Cesar Luis Menotti, făceau parte jucători precum Passarella, Ardiles, Valdano şi, mai ales, noul puşti minune Maradona. Românii s-au descurcat onorabil, cedând doar cu 1-0, gol Diaz, însă în multe momente s-au ridicat la înălţimea mult mai titratului adversar, argentinienii fiind fluierați în meciul ce însemna despărțirea de proprii suporteri înainte de plecarea spre Spania pentru a disputa Campionatul Mondial.. La Mondialele din 1990 şi 1994, tricolorii nu i-au mai iertat însă pe argentinieni.

Imagini de la acea întâlnire, care, la fel ca multe altele din acea perioadă, nu a putut fi urmărită la televizor. Nu a contat nici faptul că era totuşi un meci împotriva campioanei mondiale.

Argentina: Fillol – Olguin, Galvan, Passarella, Tarantini – Ardiles (Hernandez), Gallego, Maradona – Valdano, Diaz, Kempes (Barbas)

România: Moraru – Rednic, Iorgulescu, Andone, Bogdan – Ţicleanu, Boloni, Klein (Geolgău), Balaci (Augustin) – Gabor, Cămătaru (Turcu).

 

Articolul precedentUnited in misiune imposibila
Articolul următorCei mai buni fotbaliști din istoria fotbalului: Silvio Piola, golgeterul fără scudetto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here