Campion olimpic din 2008 în proba de 110 metri garduriși deținător al recordului mondial stabilit într-o cursă disputata la Ostrava, Cehia( bătut între timp de americanul Aries Merrit ), Dayron Robles anunță că se retrage din atletism.

Are doar 26 de ani, însă lui Robles i-au pus capac numeroasele accidentări care nu l-au lăsat să concureze la adevărata lui valoare. De altfel, în Cuba se bănuia din urmă cu ceva timp că Robles vrea să ia o pauză de un an de zile pentru a își îngriji accidentările așa cum trebuie, însă nu se gândea nimeni la o retragere definitivă din echipa olimpică a Cubei.

Pe Robles l-a afectat mult faptul că nu și-a putut apăra la Londra titlul olimpic câștigat în China, fiind nevoit să abandoneze din cauza unei alte accidentări. Dezamăgirea de la jocurile olimpice londoneze venea după cele de la Mondialul din 2011 organizat la Daegu, atunci când a fost descalificat în finală pentru că l-a dezechilibrat cu brațul pe chinezul Liu Xiang și de la Mondialul din 2009 ( Berlin ), când cubanezul s-a retras accidentat în semifinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here