Suedez, însă născut în Azerbaidjan, Vugar Huseynzade, este un împătimit jucător de fotbal, însă de Football Manager. Însă, un fapt fără precedent în lumea fotbalului profesionist, prin intermediul fotbalului virtual Huseynzade a ajuns manager sportiv la FC Baku, una dintre echipele importante din Azerbaidjan, locul 10 în acest moment.

Olivier Dacourt, Huseynzade și Jean Pierre Papin cu un oficial FC Baku. Foto: Aftonbladet

La cei 21 de ani ai săi, Vugar a făcut un salt incredibil din lumea jocurilor virtuale într-un birou administrativ din zona metropolitană a capitalei azere, Baku.

– Pe gazonul real am jucat doar când eram mic într-o echipă de juniori din Kumla, însă am vrut mereu să fac parte din acest sport și joc Football manager încă din 2002.

Săptămâna trecută, Vugar a devenit manager sportiv al clubului FC Baku,

-Prima oară am vorbit cu vice-președintele clubului în urmă cu câțiva ani, când ne-am întâlnit întâmplător pe holurile unui hotel din Lituania.

Câteva luni mai târziu, FC Baku căuta pe cineva pentru postul de director sportiv, iar printre candidați avea să apară nume ca Jean-Pierre Papin, fost câștigător al Balonului de Aur sau Olivier Dacourt, fost jucător al naționalei franceze. Însă, surpriză:

-În urmă cu câteva zile m-a sunat vicepreședintele și m-a întrebat dacă sunt pregătit pentru asta. I-am spus că da, iar a doua zi, toate ziarele scriau ca am câștigat cursa în fața lui Papin.

Așa a ajuns Vugar Huseynzade din practicant Football Manager, director sportiv la FC Baku.

sursă aftonbladet

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here