Are doar 16 ani, bate la porțile NBA și e român

0
3250

robertLa vârsta de 7 ani, Robert Bobroczky măsura deja 1.80m, înălțime pe care marea majoritatea a românilor nu o ating toată viața. La 13 ani îi mai trebuia un centimetru pentru a își depăși tatăl, Zigmond, fost baschetbalist la Elba Timișoara și West Petrom Arad. De altfel, îndrumat și antrenat de tată, Robert a făcut pasul spre baschet, la o echipă din Arad.

În 2014, deși era urmărit de Barcelona sau Real Madrid, ba chiar a fost contactat și văzut de o altă echipă din Spania, Baskonia, Robert a ajuns în Italia, la clubul Stella Azzurra Romana. După doi ani în care italienii au lucrat cu Robert mai mult pe partea fizică, impunându-i un regim care să îi întărească sistemul osos și cel muscular, puștiul a ajuns campionatul liceelor din SUA, pepiniera campionatului universitar, acolo de unde fac saltul majoritatea medetelor din NBA.

Transferat de către Spire Institute în decembrie 2016, Bobroczky a debutat cu echipa liceului pe 12 ianuarie, jucând doar câteva minute, însă primele impresii despre el îi sunt favorabile și asta în primul rând înalțimii. În acest moment, Bobroczky este mai înalt decât orice alt jucător din NBA, însă prima senzație pe care o dau imaginile de mai jos este că are corpul extrem de fragil. Acum măsoară 2.31m, aceeași înălțime pe care o avea și Ghiță Mureșan, cel care deține și recordul în materie în NBA.

https://www.youtube.com/watch?v=ohu6cCXabZ4

Articolul precedentLos Angeles Lakers a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria sa în NBA
Articolul următorAlin Toșca, prezentare și primul antrenament cu Betis: Marica m-a sfătuit să vin aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here