Decizii controversate, penalty-uri acordate, neacordate, goluri anulate eronat pe motiv de offside, goluri validate eronat.În ce sport se atinge perfecţiunea?
Arbitrajul românesc suferă în continuare. Aflat în mijlocul atenţiei şi astăzi, ne oferă din nou episoade care nu fac altceva decât să arunce tot mai mult noroi într-un fotbal care se află într-un vizibil regres.
Chiar dacă în ultimii ani, arbitrajul românesc a cunoscut o evoluţie, problemele nu au dispărut şi asta datorită moştenirii lăsate de cei care făceau legea în urmă cu un deceniu.
Cazurile de corupţie par a fi dispărut, marea problemă fiind valoarea tinerilor arbitrii.Ei sunt cei care ar trebui sa pună capăt o dată pentru totdeauna suspiciunilor care planează asupra arbitrajului. Cu siguranţă, campionatul românesc nu este singurul măcinat de problemele arbitrajului, existând exemple mult mai cunoscute – cel mai celebru, calciopoli.Unde, nici măcar popularitatea lui Pierluigi Collina nu a putut reda credibilitatea arbitrilor după acest mare scandal și știm ce s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă în Italia.
Arbitrii sunt blamaţi peste tot în lume, un lucru care face parte din cultura fotbalistică.Vrem ca meciurile să fie perfecte din punctul de vedere al corectitudinii, însă arbitrii vor face întotdeauna greşeli și asta datorită în mare măsura, presiunii la care sunt supuși. Greşelile sunt umane(făcând abstracție de unele momente carora nu le poți găsi scuze), de înţeles, jucătorii şi antrenorii fiind cei care ar trebui să devină mai responsabili în ceea ce priveşte propriile succese sau eşecuri. Fotbalul românesc însă a uitat de mult ce înseamnă respectul.