Antrenorii români la raport! Weekend modest pentru tehnicienii români

0
1185

lucescu
Că tot e la modă discriminarea de rasă, sex, religie, meserie, hobby-uri și alte elemente definitorii ale omului, ne-am gândit și noi că ar fi cazul să analizăm, weekend de weekend, mijloc de mijloc de săptămână, sau când au loc meciurile (știți povestea) și antrenorii români de afară, nu doar jucătorii. Așadar, stop ”discriminării de meserie”. Chiar dacă nu marchează și nu apar prea des în prim-plan, antrenorii români de afară merită și ei puțin mai multă atenție. 

La o primă vedere, antrenorii români din străinătate sunt destul de rari, iar cei care sunt, s-o spunem pe românește, viețuiesc în locuri în care fotbalul e 1%, iar banul e 99!. Dar, cum am mai spus, noi nu-i condamnăm de nimic, ci doar o să-i criticăm atunci când o dau de gard. Să-i dăm drumul și să vedem ce au făcut în ultimele lor meciuri oficiale.

Mircea Lucescu (Ucraina) Dinamo Kiev – ȘAHTIOR 1-0

Aproape de infarct în Liga Campionilor, acolo unde a fost egalat în ultimele secunde de FC Porto, Mircea Lucescu merge din șoc în șoc. În ultima etapă din Ucraina, românul a fost ”altoit” și de killer-ul Stelei din grupele Europa League, Dinamo Kiev, iar vremurile de la Donetsk se anunță grele și pentru fotbal. Echipa este acum pe 3 și, deși există valoare, nu se știe dacă există și concentrare.

Cosmin Contra (Spania) GETAFE – Cordoba 1-1

Gurile rele spun că ”dacă anul trecut a scăpat la limită, acum nimic nu-l mai salvează de Segunda” pe Cosmin Contra. Românul a început slab sezonul cu Getafe și viitoru sună gri. Dar nu-i bai, Liga 1 îl așteaptă cu brațele deschise și cu emiterea după ușă.

Dan Petrescu (Qatar) AL ARABI – Al Kharitiyath 0-0

Din zeu în România și mediocru în Rusia, Dan Petrescu a ajuns un om de mâna a doua în Qatar. Da, dar în Qatar, nu ? Banii vin, rezultatele who cares, așa că nu-i bai. Echipa se zbate în a doua jumătate a clasamentului, fiind lider la capitolul ”remize”. Nimic nou.

Ladislau Boloni (Qatar) AL KHOR – Al Shahaniya 3-2

În ultima etapă din Stars League, Al Khor-ul lui Loți a obținut prima victorie a sezonului și a scăpat de lanternă. Așadar, o altă trupă care „rupe” în țările arabe.

Cosmin Olăroiu (EAU) Al Fujairah – Al AHLI 1-1

Ceva mai bine decât Dănuț în Qatar stă Cămiloiu în Emiratele Arabe Unite. Alături de ”copilul” său Mirel Rădoi, fostul semifinalist de Cupă Uefa se află la 5 puncte de lider.

Laurențiu Reghecampf (Arabia Saudită) Al Fateh – AL HILAL 1-2 (meci din 24.09)

Toate bune și frumoase pentru Reghe și Pintilii în Arabia. Echipa lor este în finala Ligii Campionilor Asiei, iar în campionat se apropie de locurile fruntașe.

Eusebiu Tudor (Arabia Saudită) Al Shoalah – Al Ahli 0-2 (meci din 27.09)

Cu un egal și șase eșecuri, Eusebiu este oaia neagră a românilor din Arabia. Echipa sa este un fel de CSMS Iași în România..poate și mai rău.

Răzvan Lucescu (Xanthi) 

* În Grecia nu s-a jucat niciun meci în acest weekend, astfel că Luce Jr. nu a avut prilejul debutului. 

Articolul precedentSorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la Tianjin Open!
Articolul următorPreliminarii Euro 2016, etapa a 2-a! Capete de afiș: Suedia-Rusia, Polonia-Germania și Țara Galilor-Bosnia
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here