Antrenorii români la raport! Reghecampf vs. Popovic sau aroganță contra performanță!

1
1904

Laurentiu Reghecampf Al HilalLa o primă vedere, antrenorii români din străinătate sunt destul de rari, iar cei care sunt, s-o spunem pe românește, viețuiesc în locuri în care fotbalul e 1%, iar banul e 99. Noi nu avem însă dreptul să-i condamnăm de nimic, ci doar să-i criticăm atunci când o dau de gard. Apropo de gard, un antrenor român care se crede mai mare decât este în realitate, a dat rău cu bâta-n baltă în acest weekend. Despre el și toți ceilalți tehnicieni români de afară, în cele ce urmează:

Laurențiu Reghecampf (Liga Campionilor Asiei, finala) AL HILAL – Western Sydney 0-0 (0-1 în tur)

Cu nasul pe sus încă de când a pătruns pe terenul de fotbal ca antrenor, Laurențiu Reghecampf a fost lovit crunt de ceea ce a semănat în ultimii ani: o aroganță extremă, confundată adeseori cu o proastă creștere. După zecile de astfel de episoade din Liga 1, Reghe și-a arătat partea întunecată și pe banca celor de la Al Hilal. Încă din prima secundă de când a aflat că joacă finala Ligii Campionilor Asiei contra celor de la Western Sydney Wanderers, practic nimeni în fotbalul mondial, fostul tehnician al Stelei și-a urcat nasul în cer. Nimeni și nimic nu mai puteau să-l aducă cu picioarele pe pământ pe antrenorul înfumurat al celor de la Al Hilal. Chiar și după turul pierdut la Sydney, scor 0-1, Reghe era undeva sus, printre stele, visându-se împăratul Asiei, un împărat care era la 90 de minute de nimicirea unor ”iobagi” precum cei de la Wanderers. Din păcate pentru românul prost educat, nu întotdeauna banii, puterea și renumele fac casă bună cu performanța. Echipa sa, una cu miliarde de ani și bani peste, de ce să nu recunoaștem, modesta Western Sydney Wanderers, a fost pusă la respect în dubla manșă din finala ACL.

Revenind strict la Reghecampf, pentru el avem un mesaj de la Tony Popovic. Un om simplu, fără femei din reviste pentru adulți, show-uri TV de prost gust și fără sute de mașini scumpe, tehnicianul lui Wanderers a oferit o declarație care ar trebui să reprezinte biblia oricărui antrenor din lume care antrenează fotbaliși, nu milioane de dolari cu aromă de petrol:

Tony Popovic

Cosmin Contra (Spania) Deportivo – GETAFE 1-2

Oarecum opusul lui Reghecampf, Cosmin Contra reușește să ducă în spate o echipă mică și fără bani din La Liga. Getafe este pe locul 9 din 20 și poate spera la salvare.

Mircea Lucescu (Ucraina) Metalurg D. – SAHTIOR 2-1

Rezultat rușinos pentru Mircea Lucescu în campionatul Ucrainei. Galaxia de vedete a românul a fost pusă la pământ de o adunătură de desculți care se bat pentru evitarea matineului estic.

Dan Petrescu (Qatar) Lakhwiya – Al ARABI 3-3

Din semi-mediocritatea de la Dinamo Moscova, Dănuț a ajuns în super-mediocritatea din Qatar. Deși are bani, bursucul nu are ceea ce vrea orice antrenor: o echipă! Al Arabi se află la mijlocul clasamentului și nu dă semne de revenire.

Victor Pițurcă (Arabia Saudită) AL ITTIHAD – Hajer 0-1

Marele Pițurcă începe să-i facă și pe arabi să se simtă mici, foarte mici, exact așa cum s-au simțit suporterii naționalei României în ultimii ani. Fie că stă sau nu pe bancă, Satana aduce numai dezastre la Al Ittihad. În ultimul a fost învins, acasă, scor 1-0, de Gueye Mansour, omul foarfecă din Liga1.

Eusebiu Tudor (Arabia Saudită) Najran – AL SHOALAH 3-1

Una bună, zece proaste..cam așa decurge activitatea lui Eusebiu Tudor pe banca arabilor de la Shoalah. Important e că omul încă rezistă nedemis!

Răzvan Lucescu (Grecia) Panetolikos – XANTHI 5-2

După ce a clacat la Petrolul, Răzvan Lucescu ”rupe norii” și la echipa greacă la care mai evoluează și fostul ”stelist” Pantelis Kapetanos. În etapa a 7-a, echipa românului a fost făcută cârpă de Panetolikos, vicelanterna roșie.

Articolul precedent#MLSPumpkin sau cum a sărbătorit fotbalul nord-american Halloween 2014
Articolul următorAscensiunea fulminantă a micii echipe din Greater Western Sydney. Cum a ajuns Wanderers campioana Asiei la nici trei ani de la înființare
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. Mai sunt antrenori romani , Ion Marin , Olaroiu , care nu prea o duc bine in Emirate , mai e Motroc in IoRDANIA , unde e pe locul 2 la 2 puncte de lider Wehdat , cam singurul care se bate la un titlu ! Scrieti si de ei , nu numai de unii anume ! In rest , numai de bine ! Doamne Ajuta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here