Anghel Iordănescu – perioada petrecută în Grecia la OFI Creta

0
3549

Unul din puținele transferuri agreate de regimul comunist a fost cel al lui Anghel Iordănescu în Grecia. După 14 sezoane în Ghencea, cel mai bun atacant al Stelei ajungea la OFI Creta.

Iordanescu OFI Creta
Iordănescu al doilea de la stânga la dreapta din rândul de jos / foto: oficrete.gr

Pentru greci, Anghel Iordănescu a jucat două sezoane (1982-1984) marcând 7 goluri în 54 de meciuri (în toate competițiile). Din păcate pentru el, nu a reușit să câștige niciun trofeu în perioada petrecută aici. În sezonul 1982/83, s-a clasat pe locul 7 din 18 echipe, cu același număr de puncte cu ocupanta poziției a 6-a, Panathinaikos Atena, ambele cu 37 de puncte. În sezonul următor, a terminat pe poziția a 8-a din 16 echipe, cu 27 de puncte, cu 3 mai puține decât AEK Atena, ocupanta locului 7.

Anghel Iordănescu s-a întors în România în 1984 de unde a primit o ofertă de a prelua Steaua. A refuzat funcția de antrenor principal dar în schimb a acceptat să fie secundul lui Emerich Jenei. În 1986 a intrat pe teren în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona când l-a schimbat pe Lucian Bălan în minutul 75.

Un meci în care Anghel Iordănescu a oferit 3 pase de gol și l-a creat pe al 4-lea. OFI Creta a câștigat acel meci cu 4-0 iar adversarul a fost AEK Atena.

Articolul precedentAnghel Iordănescu, fotbalist la Steaua București
Articolul următorMeciuri de legendă: Albania 1-4 România, 6 mai 1973
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here