Cadanțu și Hănescu s-au calificat în semifinale la Baku și Gstaad!

0
1179

Cadantu BakuForma bună a Alexandrei Cadanțu din ultimele luni s-a concretizat astăzi printr-o nouă calificare într-o semifinală a unui turneu WTA. După semifinalele de la Budapesta, acolo unde numai forma excepțională a Simonei Halep i-a stat în cale, Alexandra a acces astăzi în careul de ași a turneului de 235,000 de dolari de la Baku (Azerbaijan), după ce a învins-o în trei seturi, 6-3, 6-7, 6-3, pe Galina Voskoboeva (Kazahstan, 89 WTA).

Interesant este că Alexandra, cap de serie numărul 4 a acces în această fază a competiției după trei meciuri în care a avut nevoie de set decisiv. Pentru un loc în marea finală, jucătoarea din România va evolua împotriva ucrainienei Elina Svitolina, cap de serie numărul 7 și locul 71 WTA. Cele două jucătoare s-au întâlnit până acum o singură dată în circuit, în 2011 la Telavi, atunci când Alexandra s-a impus cu 7-6, 6-4. 

Calificarea în semifinalele de la Baku îi va aduce jucătoarei noastre 130 de puncte WTA și un cec de circa 10,700 de dolari.

O altă veste excelentă vine din Elveția, de la Gstaad, acolo unde Victor Hănescu a demonstrat tuturor că nu este doar norocos, ci și într-o formă de excepție, reușind să-l învingă în sferturile de finală pe ”killer-ul” lui Federer, germanul Daniel Brands (55 ATP), scor 6-3, 6-4. Pentru un loc în ultimul act, Victor va juca împotriva rusului Mikhail Youzhny (33 ATP), cap de serie 6 în Elveția.  Până acum, cei doi jucători s-au duelat de opt ori în circuit, scorul fiind egal, 4-4. Ultimul lor meci a avut loc în acest an, chiar la București, Victor impunându-se cu 6-3, 6-4.

Pentru calificarea în semifinalele turneului de 467,800 de euro, Hănescu va primi 90 de puncte ATP și 21,130 de euro.

Hanescu Youzhny

foto: bakucup.az

Articolul precedentSummer Channel » Chris Namus
Articolul următorRezumat video: Omonia Nicosia – Astra Giurgiu
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here