Al doilea jucător de poker din lume sparge bariera de 10.000.000$ premii din turnee online

0
1291
Sursa: Youtube

Turneele de poker online pot fi privite în multe feluri și tratate diferit, în funcție de felul în care sunt privite: aceste competiții pe internet pot fi o distracție de după-amiază sau de weekend, jucate pe măruntiș, sau chiar gratuit. Sau, pot fi un înlocuitor aproape perfect pentru pasionații de turnee de poker live care nu au timpul sau resursele să călătorească la marile competiții. Pot dura șapte-opt ore sau doar 5 minute, în funcție de format și structură. Pot fi tratate ca o distracție sau ca o meserie. Cum s-ar spune, frumusețea – și utilitatea lor stă în ochii privitorului.

Ei bine, cine joacă turnee de poker din pură distracție, pe bani virtuali sau doar pe câțiva cenți într-o după-amiază ploioasă de primăvară, ar fi mirat să afle cât de importante sunt și ce anvergură pot lua aceste mici și simpatice jocuri în carierele unor jucători profesioniști. Da, există jucători care au trecut demult de stadiul la care un turneu de poker era doar un mod de a petrece timpul liber, iar acum au cariere fabuloase ca “jucători profesioniști de poker”. Și, pe lângă aureola de “jucător de poker”, dincolo de imaginea “cool” și aventuroasă de tip western, acești profesioniști sunt de fapt aidoma unor sportivi de mare performanță: ei concurează acerb în topuri foarte greu de escaladat și își dispută titluri amețitoare.

Iată de pildă, zilele acestea, lumea jucătorilor de poker este entuziasmată de știrea că al doilea jucător de turnee online de poker a reușit să spargă bariera de 10.000.000$ în premii! Da, plecând de la o după-amiază ploioasă de primăvară în care au jucat primul lor turneu de 10 cenți, unii au ajuns să-și numere premiile în sume din 8 cifre.

Performerul despre care vorbim se numeste Bryan Paris, un american trăitor în Amsterdam care a jucat nu mai puțin de 12.000 de turnee online, competiții de unde a reușit să acumuleze aceste premii, pas cu pas. El nu a câștigat milioane de dolari la o singură mare competiție. Peste 60% din premii le-a acumulat jucând turneu dupa turneu, pe PokerStars, pentru un total de 8.500 de turnee, el reușind în doar unul din acestea sa încaseze un premiu mai mare de 100.000$. În rest, această amețitoare sumă este acumulată din câștiguri mici, dar multe. “Nu e nevoie să ai scoruri imense”, comentează Paris. “Trebuie doar să joci consistent și cât mai performant de-a lungul unei perioade mari de timp”.

Probabil că vă întrebați cine este și cât a acumulat leaderul global în turneele online și cât de aproape se află de acesta Bryan Paris. Ei bine, jucătorul de la vârful piramidei este britanicul Chris Moorman. El a depășit bariera celor zece milioane cândva în 2013, iar acum se apropie de 14 milioane de dolari. Da, ați citit bine.

Cum e posibil așa ceva? Cum spunea Paris, cu un joc consistent. Mai este însă un ingredient pe care americanul nu l-a invocat: studiul. Comunitatea jucătorilor de poker are multe școli în care orice începător poate învăța secretele unui joc performant. De pildă, în România, cea mai activă școală de turnee este EvilAcePoker, unde performeri de top își împărtășesc din cunoștințe.

Articolul precedentMisterul terenului de fotbal în pantă din județul Bihor
Articolul următorFotbaliștii de la Arsenal au decis care e cel mai bun Ronaldo de pe planetă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here