Tu ai călcat în picioare sufletele multor suporteri. Poate nu cunoști această noțiune, poate nu înțelegi ce simt ei. Nu știi cum este să nu poți dormi înainte de un meci important. Nu știi cum este să te trezești dimineața și să nu te poți concentra la munca de la serviciu doar pentru că gândul îți zboară la meciul pe care echipa ta îl joacă seara.

Fie el și un meci cu ultima clasată. Nu știi cum este să visezi cu ochii deschiși după victoriile echipei și să îți cadă cerul în cap după o înfrângere care îți anulează orice șansă la îndeplinirea acelui vis. Și nu știi cum este să ai puterea să o iei de la cap în următorul moment, să începi să visezi din nou, de data asta mult mai frumos.

static.standard.co.uk

Suporterul de fotbal nu este interesat de bani…ai tăi sau ai adversarilor. El da bani că să își trăiască visul. Și o face cu plăcere, pentru echipa pe care o iubește. Nu ți-a reproșat-o niciodată. El vrea doar să fie pe stadion și să își trăiască visul. Pentru că acest vis e cel mai frumos pentru el. Nu-l interesează că tu vrei să ajungi în Europa cu orice preț. În mintea ta probabil acest gest de a ajunge acolo și fără a putea prin sport este ceva onorabil. Crezi că ai putea repara o greșeală. ”Uite mă, că mergem acolo. Acolo e locul nostru”. Greșit! Suporterul fidel preferă să stea acasă dacă echipa nu a putut să se claseze pe locul izbăvitor. El are demnitate, noțiune necunoscută ție. Nu-ți poți bate joc de toți cei care au făcut marile performanțe pe teren doar pentru a-ți îndeplini visele megalomanice.

Echipa îți aparține doar că entitate fizică. Istoria ei nu-ți aparține.

tv2lorry.dk

Suporterul nu este cel care se ocupă de bătăile cu jandarmii sau își înjură echipa și jucătorii. Ăștia sunt suporteri de conjunctură. Așa cum au venit, tot așa vor pleca. Suporterul este acela care plânge și râde odată cu echipa, care are puterea de a aplauda jucătorii indiferent de rezultat. Suporterul este parte din echipă. Ca suporter al adversarilor te rog să ai puțină demnitate, pentru prima dată în viață. Te rog să le respecți atașamentul și să lași la o parte toți cântătorii în strună. Nu-ți bate joc de suporter! Tu ai adus echipa în situația asta. I-ai călcat în picioare destul. Măcar ai bunul simt și oprește-te în momentul ăsta. De îndreptat nu mai poți îndrepta nimic. Măcar nu mai continuă cu răul!

de Newsted

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here