Adio Copa America! Suspendare de patru meciuri pentru Neymar

0
1376
sursă foto twitter
sursă foto twitter

Neymar nu va mai avea ocazia să joace la această ediție de Copa America. Tribunalul de Disciplină al Conmebol ( federația sud-americană de fotbal ) a decis să îl sancționeze pe starul brazilian cu o suspendare de patru partide pentru incidentele de la meciul Brazilia – Columbia, jucat miercuri noapte. Neymar, care văzuse un cartonaș galben în tompul meciului pentru un henț, a primit și cartonașul roșu după fluierul final al arbitrului pentru un balon șutat în spatele columbianului Armero. Carlos Bacca, eliminat în aceeași fază, pentru bruscarea violentă a lui Neymar, a fost suspendat și el două meciuri.

Sancțiunea este punctul culminant al unui întreg șir de decizii confuze, inițal Neymar primind o suspendare de două meciuri, urmată de o alta care scădea la o singură partidă, pentru ca în cele din urmă să urce la patru, plafonul maxim în care se încadra respectivul incident.

Decizia poate fi contestată, iar în cazul în care recursul federației braziliene va fi respins, Neymar nu va mai avea ocazia să joace la Copa America 2015.

Neymar a fost urmărit de către o cameră video a celor de la Canal Plus Spania pe toată durata meciului Brazilia – Columbia. Materialul video, în care pot fi văzute și incidentele care au motivat suspendarea brazilianului, poate vi văzut mai jos:

Articolul precedentUnited Passions, probă a „demenței corporative” din FIFA
Articolul următorAdversarii echipelor românești în tururile preliminare ale cupelor europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here