Aceștia sunt repetenții care au calificat Steaua în turul III preliminar al Ligii Campionilor!

0
1975
sursa: uefa.com
sursa: uefa.com

Din păcate pentru cel care o conduce și din fericire pentru suporterii ei (acei puțini care mai rezistă vomei machedone), Steaua s-a calificat aseară în turul III preliminar al Ligii Campionilor, penultima fază înainte de accederea în grupele singurei competiții care contează în fotbalul mare. Ca de obicei în acest debut de sezon, echipa roș-albastră a practic un joc penibil, jenant, având 80% din durata partidei o față de echipă de județ, condusă de bețivul localității. Norocul Stelei în meciul cu Trencin a fost rezultatul partidei tur, acel 2-0 ultra-mega-norocos din Slovacia.

Partida de aseară a fost confirmarea faptului că Steaua este în acest moment rușinea supremă în materie de fotbal. Steaua e o rușine la capitolul conducere, însă asta e ceva din naștere; Steaua e o rușine la capitolul bancă tehnică, acolo unde e antrenată de un amator fără Bac și, dacă îi vedem alura, și fără 8 clase și Steaua e o rușine la capitolul lot, chiar o mare rușine. La ora la care vorbim, cu 4-5 excepții, lotul campioanei e împânzit de niște impostori care păcălesc acest sport săptămână de săptămână.

Despre meciul de ieri nu are rost să vorbim prea mult. E destul să spunem că Steaua a fost mai slabă decât în meciul ASA Târgu Mureș, fiind foarte aproape de evoluția din meciul amical cu SK Klagenfurt. Norocul ei a fost faptul că s-a accidentat Stanciu, iar amatorul Rădoi a trebuit să-l bage pe Hamroun, unul dintre puținii fotbaliști din lot.

Apropo de fotbaliști, haideți să vedem ce note ar merita ”sculele” Stelei după prestația de aseară:

Valentin Cojocaru – 4

 • Îndrăgostit sau nu, tânărul din poarta Stelei este tot mai aerian de la un meci la altul. După gafele din debutul sezonului, favoritul lui Helmuth Duckadam a avut din nou o prestație ezitantă. Fără replică la cele trei goluri, Cojocaru a fost aproape de a comite și un ”Tătărușanu”, însă a scăpat ca prin minune. Dacă va continua astfel, viitorul său în fotbal se va lega de Voluntari, Berceni sau o altă desculță de acest gen.

Guilherme – 2

 • Îl mai știți pe Iasmin Latovlevici ? Da, băiatul ăla cu bărbia-n șiret și cu talentul în pom. Ei bine, imaginați-vă un fotbalist de 10 ori mai slab și mai redus intelectual. Acela este Guilherme, un brazilian care a fost dat afară din ligile inferioare germane pentru că e prea ”fotbalist”. După ce a îngropat Steaua în multe meciuri din finalul sezonului trecut, acesta continuă s-o îngroape și în prezent. Aseară a fost printre cei mai ”premianți”, fiind un jalon în fața copiilor lui Sevela.

Alin Toșca – 4

 • Ajuns o cârpă la Steaua, bietul Alin este pus să joace prin toate zonele. Probabil că în curând va ajunge să-l înlocuiască pe Cojocaru. Între timp, el face cât poate. Nu poate prea mult, întrucât e limitat, însă pe fața lui scrie clar: ”Recunosc. Sunt prost, dar, muncesc cu drag și spor”. Cu Trencin a fost EL!

Fernando Varela – 4

 • Deși intră în categoria ”fotbaliștilor”, Varela începe să devină un stelist cu acte în regulă. Ca în tot acest debut de sezon, africanul a jucat sub orice critică și numai accidentarea l-a scăpat de un minim istoric în jocul său.

Paul Papp – 1

 • Mai mult de punctul din oficiu nu putem să-i acordăm lui Pappică. Cu trecerea timpului, ne este din ce în ce mai clar că eternul ”împrumutat” va fi un Pleșan 2 și va rămâne în memoria publicului cu acea dublă din meciul cu Irlanda de Nord. E adevărat, Papp e mazilit și pus să joace pe ”dreapta”, însă asta nu e o scuză pentru faptul că omul e paralel cu fotbalul, dar mai ales cu adversarul.

Sulley Muniru – 5

 • În mod normal merita o notă de 2-3, însă golul de 1-2 l-a salvat. Văzut ca o soluție la mijloc, Sulley este un jucător limitat. Fără curaj, cu mișcări de bebeluș împiedicat, omul adus de la CFR este una dintre bubele Stelei la mijloc.

Nicandro Breeveld – 4

 • Apropo de bube, iată una rămasă din mandatul amatorului Costel. Despre Nicandro chiar nu are rost să ne întindem cu vorba. El e un jucător de Mediaș, însă de un Mediaș de liga secundă. La Steaua joacă pentru că nu are cine să-l dea afară.

Alexandru Chipciu – 0

 • După nimereala de la Severin cu Pandurii, cu toții sperau ca Alex să redevină acel Chipciu de la începuturi. Ei bine, Chipciu a fost din nou acel Chipciu din ultimul an. Lent, adormit, nervos fără motiv, ”bijuteria” Stelei a jucat aseară ca un bezmetic care vrea să-și ucidă propria echipă. Pierzând 99% din mingi, Chipciu a reușit să fie co-autor la golul de 2-3 al oaspeților și, dacă arbitrul nu era bou, putea fi eliminat în 2-3 rânduri.

Nicușor Stanciu – iertat

 • În primele 20 de minute, perioadă în care Steaua nu a fost ”acolo”, Stanciu a fost și el ”dus”. El a jucat accidentat, astfel că îl iertăm de data asta.

Jugurtha Hamroun – 8

 • Batjocorit din nou de Mirel, Hamroun a fost nevoit să intre pe teren după primele 20 de minute, adică după perioada Apocaliptică. Din păcate, în prima repriză acesta nu a reușit mare lucru. Imediat după pauză, văzându-se înconjurat de nulități, omul cu nume de iaurt delicios a luat totul pe cont propriu. Mai întâi a fost co-autor la golul de 1-2, iar apoi a scos penalty-ul calificării.

Adi Popa – 4

 • Popică, la fel ca mulți alții, e un om lovit de soartă și de destin. Omul fuge și tot fuge până nu mai poate, însă o face mai tot timpul fără sens. Aseară a fost la fel. A fugit și a tot fugit…probabil că și acum fuge.

Gregory Tade – 5

 • Șters, chiar foarte șters, atacantul adus de la CFR nu a fost în apele lui. Căldura, dar mai ales desculții din spate, nu l-au prea ajutat pe francez cu mingi utile.

 

Articolul precedent#PronoLiga1, etapa a 3-a! Cine va reuși prima evadare ?
Articolul următorBarometrul stranierilor! Răzvan Cociș, al doilea gol în Major League Soccer!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here