Aceleași greșeli ca dintotdeauna

1
1842
uefa.com

După un meci bun cu o echipă care în mod normal nu e mai mult decât un sparring partner aproape că ne și vedem calificați la Mondial… E adevărat că n-am mai câștigat de ceva vreme un meci cu un astfel de scor, 5-0, dar mi se pare că entiziasmul a atins cote mult prea mari pentru o victorie cu Armenia – o echipă de desculți, cum ar zice unii. Mai mult decât atât, facem aceeași greșeală pe care o facem dintotdeauna – ridicăm în slăvi, mai să-i facem chiar o statuie unuia dintre jucători pentru că a jucat bine, pentru că a marcat sau pentru că a oferit un assist sau whatever.

Pirlo de România – știe toată lumea despre cine este vorba deși au trecut doar câteva zile de când a fost numit așa (de habar n-am cine). Răzvan Marin, fiul fostului fotbalist Petre Marin, a debutat cu dreptul în națională și la propriu și la figurat sau mai bine zis, voleu cu dreptul la figurat, se bucură la cei 20 de ani ai săi la, probabil, apogeul carieri sale în caz că n-o să confirme de acum încolo. De ce? Pentru că a reușit un meci bun în tricoul echipei naționale împotriva unei echipe din lumea a 4-a sau a 5-a a fotbalului (noi suntem în lumea a 3-a). Răzvan Marin este deja văzut ca și noua stea, noua perlă, jucătorul în care ni se vor pune speranțele de calificare, etc. că Becali nu-l mai poate cumpăra de la Viitorul, că Juventus și alți titani ai fotbalului mondial sunt gata să plătească nu-știu-câte milioane de euro… și multe altele. Ștați un pic! Dar unde ne grăbim așa? Jucătorul abia ce și-a făcut debutul în națională și voi îl vedeți la Juventus? Cât de mult o să-i mai stea lui mintea la fotbal? Câte exemple fix de genul ăsta mai mai avut? Câte din exemple au confirmat?

Kazakhstan – ne temem pe bună dreptate de kazaci. E chiar bine să ne temem de ei. Asta denotă faptul că n-o să-i subestimăm, cum probabil am făcut-o cu muntenegrenii. Au pierdut ei cu 5-0 în fața Muntenegrului dar asta nu înseamnă că o să facă figurație cu noi. Credeți că am fi câștigat cu 5-0 în Armenia dacă nu era eliminat unul dintre fotbaliștii lor + un penalty acordat nouă în debutul acelui meci? În mod normal nu ar trebui să ne temem de o echipă precum Kazakhstanul dar la valoarea pe care o avem, nu mai există ehipe mici.

Adevăratele teste – sunt cele cu Polonia și Danemarca. Am văzut meciul direct dintre cele două. Polonezii au jucat în prima repriză, danezii în a doua și când zic au jucat, mă refer la fotbal adevărat. S-a terminat cu victoria lui Lewandowski – 3 goluri de 3 puncte. La cum au jucat danezii în partea a doua, n-avem nicio șansă cu ei. E adevărat că nici nu mai aveau ce pierde. Era 3-0. Au presat și revenit repede în joc. Probabil că ar fi egalat dacă s-ar mai fi jucat câteva minute. Norocul nostru este că un meci nu seamănă cu altul.

Articolul precedentCele mai tari driblinguri realizate în luna septembrie
Articolul următorO echipă riscă dezafilierea pentru că liniile de fund ale terenului sunt disproporționate

1 COMENTARIU

  1. total de acord.razvan marin este la inceputul carierei.nu face decat ceea ce trebuie sa faca.departe de mine gandul de a minimaliza meritele,de a nu observa efervescenta specifica varstei.insa a-l ridica in slavi este o mare greseala-cred eu…PIRLO…..HMMMM.atentie!avem exemple-briliantul,printul……talente risipite!tinand cont ca provine dintr-un mediu favorabil,sa speram ca pustiu va ramane cu picioarele pe pamant@munca-munca-munca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here