AC Milan nu a reușit decât un egal, 1-1 cu echipa românului Adrian Stoian, Crotone și a pierdut orice șansă de a prinde ultima poziție care duce direct în grupele Ligii Campionilor, locul 2, ocupat în acest moment de AS Roma. 

După 34 de etape din 38, AC Milan ocupă abia poziția a 6-a, la 15 puncte distanță față de locul 3, ultimul care asigură prezența în preliminariile Ligii Campionilor.

Primele două locuri sunt calificate direct în grupele Ligii Campionilor iar ocupanta locului 3 va juca în Play-Off-ul preliminariilor Ligii Campionilor. Locul 4 joacă în grupele Europa League în timp ce locul 5 va juca în Play-Off-ul Europa League. Locurie 18, 19 și 20 retrogradează în Serie B.

AC Milan mai are șanse doar teoretice de a prinde locul 3. Rossonerii trebuie să câștige toate cele 4 meciuri rămase iar Napoli trebuie să piardă toate meciurile rămase până la final. Cealaltă echipă din Milano, Inter este într-o situație asemănătoare. Nerazzurri joacă astăzi cu Napoli. În cazul unui eșec, Inter poate pierde și lupta pentru Europa league.

AC Milan este cea mai titrată echipă italină din Liga Campionilor cu 7 trofee câștigate. Inter are 3 trofee iar Juventus, două. În ultimele 3 ediții de campionat, AC Milan s-a clasat pe locurile, 8, 10 și 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here