800

2
497


Aprilie 2009. Ziua 29. Miercuri. Old Trafford. Manchester. Minutul 66. Semifinala Champions League, Manchester United- Arsenal. Gazdele conduc cu 1-0 echipa condusă de Arsene Wenger, iar Ferguson decide că e momentul să reîmprospăteze jocul propriei echipe. Intră Berbatov în locul lui Tevez. Schimbare normală, fără consecințe majore asupra meciului. Următoarea schimbare avea să fie însă mai importantă. Este scos Anderson, destul de mediocru până atunci și este introdus un puști de 35 de ani, pe numele lui Ryan Giggs. Unul dintre cei mai buni jucători de bandă ai ultimilor 20 de ani, dacă nu al tuturor timpurilor, la fel de proaspăt și plini de iluzii ca și acum 19 ani când a debutat pentru United. Trece peste linia de var care îl separă de terenul de joc și semnează pentru meciul cu numărul 800 jucat pentru Manchester United.

Nu mai are viteza și nici explozia din trecut, însă menține intacte alte calități care îi permit că manevreze balonul cu ușurință și să îl lovească cu eleganță. Peste toate însă, acum își explotează experiența atâtor sezoane jucate pentru United. Experiență transformată în inteligența de a ști de ce are nevoie echipa sa în fiecare moment al jocului.

Acum, cu 35 de ani și cu 19 ani la nivel maxim cu United, colegii săi de profesie i-au recunoscut meritele și l-au numit Player of the Year în insulele britanice. Sunt voci care spun că nu ar fi meritat acest premiu și asta pentru că și-a pierdut locul de titular în echipa lui Ferguson. Mai mult, a marcat doar un gol, în ultimele 12 partide ( Apropo de acest gol, Giggs este singurul jucător din istoria Premier League care a marcat în 19 sezoane ale acestei competiții. Unicul ). Însă dacă Ryan Giggs ar fi decis azi, sau mâine, peste o săptămână sau peste un an, fără să fi primit acest premiu, ar fi fost o mare nedreptate produsă fotbalului.

Vorbind cu microbiști englezi, indiferent de preferințele lor în materie de echipe, vorbele lor au un numitor comun: premiul este total meritat. Ryan Giggs este o legendă. Manchester United intenționează să retragă tricoul cu numărul 11.

Miercuri, 29 aprilie 2009. Old Trafford, Manchester. Semifinalele Champions League. Ce scenă mai frumoasă pentru meciul cu numărul 800 al lui Ryan Giggs?

foto via yahoo sports

Articolul precedentPovestile anilor ’80 – Candva…Dinamo
Articolul următorFinala cupei

2 COMENTARII

  1. Un jucator imens, o legenda a celor de la Utd.Il urmaresc de cand era foarte tanar si el , alaturi de Eric Cantona si Mark Hughes mi-au apropiat inima de aceasta echipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here